Radio en televisie in teken van sneeuw en verkeerchaos


Grote delen van Nederland hebben met sneeuwval te maken. Hierdoor is op Nederlandse wegen een verkeerchaos ontstaan. Radio en televisie besteden vandaag dus vandaag hier veel aandacht aan.

Het KNMI heeft zelfs de waarschuwingscode oranje voor de weersituatie afgegeven. Op Nederlandse radiozenders wordt mede hierdoor extra verkeersinformatie uitgezonden. De nieuwszenders Radio 1 en BNR Nieuwsradio volgende de situatie nauwlettend en besteden waar nodig extra aandacht aan het winterweer dat Nederland teistert. Automobilisten worden in ieder geval aangeraden om niet onnodig de weg op te gaan. Als men toch van de auto gebruik maakt, wordt geadviseerd om naast voldoende drinken ook een deken in de auto mee te nemen.

Televisie ook informatiebron
Ook televisie vormt een informatiebron. In de ochtenduitzendingen op Nederland 1, RTL 4 en RTL 7 wordt waar nodig aandacht aan het winterweer en de situatie op de Nederlandse wegen besteed. In de Nederlandse huiskamers staan ook veel internettelevisies, die ook wel connected tv of SmartTV worden genoemd. Op deze televisies zijn apps voor het weer – waaronder buienradar en voor file-informatie beschikbaar. Deze dienen overigens wel voor eerste gebruik geďnstalleerd te worden. Kijkt men via UPC kan men ook naar het digitaal themakanaal Weer en Verkeer kijken.


Mobiel internet in auto
Veel automobilisten beschikken via tablet of smartphone ook over mobiel internet in de auto. Via apps van onder meer de ANWB kan men de laatste informatie over de situatie op de Nederlandse wegen te weten komen. Ook kan men via internet naar Traffic Radio luisteren. Dit is het enige radiostation dat geheel is gewijd aan de verkeerssituatie in Nederland. Als u via mobiel internet naar Traffic Radio luistert, houdt u dan wel met eventuele datalimieten van uw mobiel internetabonnement rekening.


Geschreven door: Jarco Kriek