BravaNL blijft in het basispakket


BravaNL, de Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek, buijft ook in de periode 2013/2014 in grote delen van Nederland beschikbaar in het (analoge) basispakket. De programmaraden in veel regio’s blijven positief. Het gaat om voorlopige adviezen aan kabelmaatschappijen, de definitieve adviezen worden begin 2013 opgesteld. In sommige regio’s is het voorlopige advies nog niet bekendgemaakt.

Volgens Brava is de Cultuurzender onverminderd populair bij programmaraden. De verwachting is dat BravaNL ook daar een ‘blijvertje’ zal blijken te zijn.

Programmadirecteur Rob Overman beschouwt de populariteit van BravaNL bij de programmaraden van UPC als een duidelijke blijk van erkenning. "Iets meer dan drie jaar na de start wordt BravaNL door de programmaraden kennelijk gezien als een essentieel onderdeel van het basispakket. Dat sluit naadloos aan bij ons uitgangspunt dat we klassieke muziek, opera en ballet beschikbaar willen maken voor iedereen, met de focus op ons eigen rijke klassieke muziekleven. BravaNL biedt inmiddels een programmering die voor 50% uit Nederlandse producties bestaat en heeft een hechte community van liefhebbers en professionals uit de klassieke muziekwereld om zich heen verzameld."

Sinds de eerste proefuitzending op 1 juli 2009 is de zender in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. BravaNL heeft een bijna landelijke dekking via de digitale pakketten van de Nederlandse kabelnetwerken UPC, Ziggo, Caiway, Delta Digitale TV, Cogas en Kabel Noord. Ook wordt BravaNL doorgegeven door KPN Interactieve TV, XS4All, Telfort en Glashart Media. Daarnaast maakt BravaNL in diverse regio’s ook deel uit van het analoge basispakket van UPC. [Radio.NL]