Maestro behaalt kijkcijferrecord


Het programma Maestro van de AVRO heeft donderdag een kijkcijferrecord behaald. Er schakelden ruim 1,1 miljoen mensen in op de show en daarmee is het veruit de meest bekeken aflevering tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De cijfers van Maestro wisten tot nu toe weinig te overtuigen. De serie scoort gemiddeld nog altijd onder het miljoen. Ondanks de hogere cijfers, zat ook de aflevering van donderdag nog ver onder het zendergemiddelde van Nederland 1.

Met Maestro wil de AVRO een brug slaan tussen kunst en cultuur en een breder publiek. “Gezien de kijkcijfers van de afgelopen weken denk ik dat we nu al goed in zijn geslaagd”, zegt mediadirecteur Peter Lubbers van de AVRO.

De winnaar op prime time was Hello Goodbye, dat na Maestro bijna 1,7 miljoen kijkers trok. De nummer twee was Hoe Hert Het Eigenlijk, dat na Maestro 1,2 miljoen kijkers trok.

De top vijf op prime time wordt afgemaakt door Expeditie Robinson (1,2 miljoen kijkers op RTL 5) en Bonje met de Buren (1 miljoen kijkers op RTL 4).