Carefree
13:40 - 15:05 op BBC2
Komedie (1938) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (1593 stemmen)
Met Fred Astaire, Ginger Rogers, Ralph Bellamy e.aRogers kan maar niet beslissen of ze wel of niet met haar verloofde Bellamy zal trouwen. Ze gaat naar psychiater Astaire, maar het resultaat is dat ze verliefd op hem wordt.


Faro, la reine des eaux
14:00 - 16:00 op Canvas
(2007) uit Mali
IMDB-rating: 7.8 (53 stemmen)
Met Sotigui Kouyaté, Balla Habib Dembélé, Maimouna Hélène Diarra e.aNa vele jaren ballingschap keert Zanga terug naar zijn geboortedorp aan de oevers van de Niger. Omdat hij een bastaard is, werd hij er als adolescent weggejaagd. Nu is hij ingenieur, heeft het gemaakt in de hoofdstad en vertoeft er in de hoogste regeringskringen. Maar de bijgelovige dorpsbewoners beschouwen hem als een indringer. Wanneer een meisje bijna verdrinkt in de rivier is dit een slecht voorteken: Faro, de godin van het water, is zeer ontstemd door Zanga's terugkomst.


Krabat
14:05 - 16:00 op Eén
Drama (2008) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.1 (3187 stemmen)
Met David Kross, Daniel Brühl, Christian Redl e.aWas het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.


Becket
15:05 - 17:30 op BBC2
Biografie (1964) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.1 (3669 stemmen)
Met Richard Burton, Peter O'Toole, John Gielgud e.aKostuumdrama over de vriendschap tussen King Henry II en Thomas a Becket. Becket was een graag geziene gast onder de royalty en werd door Henry II benoemd als Aartsbischop van Canterbury. Dit vooral omdat de koning zelf nogal wat problemen met de kerk had. Becket neemt zijn taken als kerkleider echter erg serieus en komt daarom keer op keer tegenover de koning te staan. Het leid tot een onvermijdelijke ontknoping.


The Adventures of Pinocchio
15:35 - 16:55 op NED3
Fantasy (1996) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.3 (1220 stemmen)
Met Martin Landau, Jonathan Taylor Thomas, Geneviève Bujold e.aFilm over de Italiaanse poppenmaker Gepetto die zijn stille liefde voor Leone in een boom kerft. Als hij hout zoekt voor zijn haard, wil ook dit stuk boom met hem mee. Alleen, verbranden laat het zich niet. Al snel blijkt waarom: het wordt de geboorte van Pinokkio die als houten pop de wereld instapt, maar zich al heel snel van zijn beperkende touwtjes bevrijdt en de echte mensenwereld leert kennen met al zijn mooie en slechte dingen. Hij hecht zich sterk aan Gepetto, die hij als zijn vader beschouwt


Takers
20:00 - 22:15 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (28313 stemmen)
Met Zoe Saldana, Hayden Christensen, Paul Walker e.a'Takers' vertelt over een groep bankrovers, die de ene na de andere slag slaan en steeds maar weer weten te ontsnappen. Het lijkt erop dat de mannen niet gepakt kunnen worden totdat ze van plan zijn om hun ''allerlaatste'' slag te slaan. Det. Jack Wells zal namelijk alles in het werk stellen om ze allemaal voor eens en altijd achter slot en grendel te krijgen.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
20:00 - 22:30 op SBS6
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (204205 stemmen)
Met Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen e.a1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) de jonge, opstandige Mutt, die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru - een land vol geheimen - maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken. Ze worden op de hielen gezeten door de Sovjets, onder leiding van de gevaarlijk mooie Irina Spalko (Cate Blanchett).


The Usual Suspects
20:00 - 22:10 op NET5
Misdaad (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 8.7 (212380 stemmen)
Met Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro e.aAls gevolg van een anonieme tip kan de politie van New York vijf gangsters arresteren die ervan verdacht worden een truck vol wapens gestolen te hebben. Het lijkt er echter op dat iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw heeft gezet.


Mr. Magorium's Wonder Emporium
20:00 - 22:00 op RTL8
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (7695 stemmen)
Met Ted Ludzik, Natalie Portman, Zach Mills e.aDe Wonder Winkel van mr Magorium is de vreemdste, meest fantastische en wonderbaarlijkste speelgoedwinkel van de hele wereld! Op een dag besluit mr Magorium (Dustin Hoffman), de 243-jaar oude excentrieke eigenaar en oprichter, dat het tijd is met pensioen te gaan. Hij ziet in Molly (Natalie Portman) zijn ideale opvolger, maar het speelgoed in de winkel is het helaas niet met hem eens en komt in opstand. De eens zo bijzondere en kleurrijke winkel verandert al gauw in een regelrechte puinhoop en het speelgoed haalt allerlei gemene grapjes uit met Molly en haar klanten. Molly wil er al gauw het bijltje bij neergooien maar meneer Magorium wil hier niets van weten. Zou het Molly lukken in zichzelf te gaan geloven en de magie terug te brengen in de winkel?


Cop vs Killer
21:00 - 22:30 op NED3
Misdaad (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (111 stemmen)
Met Mimoun Oaïssa, Marcel Hensema, Kees Boot e.aRechercheur Frank Spinola probeert al tijdenlang samen met zijn speciale team de meedogenloze topcrimineel Mirko Narain te pakken te krijgen. Maar wat hij ook probeert, Mirko is hem telkens een stapje voor. Het lijkt wel alsof hij een informant heeft. Frank houdt zich strikt aan de regels. Totdat hij door Mirko op een onheilspellende manier wordt geprovoceerd en de veiligheid van zijn eigen gezin in het geding komt. De strijd escaleert wanneer Frank ontdekt dat ook Mirko een zwakke plek heeft, een dochter.


The Long Kiss Goodnight
22:00 - 00:25 op Veronica
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (23125 stemmen)
Met Geena Davis, Samuel L. Jackson, Yvonne Zima e.aSamantha Caine lijdt aan geheugenverlies maar ondanks deze hindernis bouwde ze haar leven op en is ze inmiddels een gelukkig getrouwde lerares. Bij toeval komt haar geheugen echter terug en dan blijkt haar verleden onverwachte elementen te bevatten. Ze schakelt de hulp in van een privé-detective om haar ware identiteit te achterhalen.


Almost Famous
22:00 - 00:30 op RTL8
Drama (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (76537 stemmen)
Met Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson e.a1973. De 15-jarige William Miller is een vurige muziekfan die helemaal in de ban is van de bands van die tijd. Zijn liefde voor muziek bezorgt hem een opdracht van het magazine Rolling Stone: hij moet de aankomende band Stillwater, geleid door lead-gitarist Russell Hammond en lead-zanger Jeff Bebe (Jason Lee), interviewen. Ondanks het protest van zijn beschermende moeder (Frances McDormand) volgt William de band op zijn tournee. Met de hulp van de knappe Penny Lane, een van de groupies die de band overal volgen en door dik en dun steunen dringt hij door tot de kring van vertrouwelingen van de band. Maar naarmate hij evolueert van simpele toeschouwer tot deelnemer aan de dynamiek van de band verliest de jonge reporter de objectiviteit die nodig is om zijn story eerlijk te brengen. Tegelijkertijd leert hij een cruciale les over het belang van familie degene waarmee we verbonden zijn door bloedbanden, en degene die we zelf scheppen.


Hannibal Rising
22:10 - 00:35 op NET5
Drama (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (21072 stemmen)
Met Aaran Thomas, Gaspard Ulliel, Li Gong e.aDe familie van de jonge Hannibal Lecter is tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgemoord. Nadat hij in een weeshuis terecht is gekomen vlucht hij naar een oom. Bij aankomst blijkt zijn oom inmiddels te zijn overleden, maar zijn weduwe, de mysterieuze en beeldschone Lady Murasaki Shikibu (Gong Li), geeft hem een warm welkom. Haar vriendschap en wijsheid helpen de jonge Hannibal om weer te genieten van de geneugten waarmee hij is opgegroeid. Zij helpt hem waar mogelijk, maar kan niet verhinderen dat de verschrikkingen in zijn dromen blijven terugkomen. Het kwaad heeft zich diep in hem genesteld. Al tijdens zijn studie, probeert Hannibal de duistere kanten van zijn eigen bewustzijn te doorgronden. Maar de demonen laten hem niet met rust en als zijn herinneringen terugkeren, ontwaakt de dorst naar vergelding. De zoektocht naar de kern van het kwaad zal alles en iedereen waar hij omgeeft in gevaar brengen en voeding geven aan zijn diepste zwarte behoeften die onverzadigbaar blijken....


Armored
22:15 - 00:00 op RTL5
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (18283 stemmen)
Met Columbus Short, Matt Dillon, Laurence Fishburne e.aDrie collega's van een waardetransportbedrijf hebben het ultieme plan; ze gaan een eigen transportwagen overvallen met als waarde tien miljoen. Alles lijkt de mannen goed af te gaan, totdat er een onverwachte getuige op komt dagen.


Precious
23:35 - 01:20 op Canvas
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (50623 stemmen)
Met Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton e.aEen te zware, analfabete tiener uit Harlem is zwanger van haar tweede kind. Ze wordt uitgenodigd om klassen te volgen aan een alternatieve school, zodat ze de kans krijgt om haar leven een nieuwe wending te geven.


The Relic
00:45 - 02:30 op BBC2
Horror (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (8591 stemmen)
Met Penelope Ann Miller, Tom Sizemore, Linda Hunt e.aKort voor de officiële opening vinden er een aantal gruwelijke moorden plaats in het Chicago Field Museum. Een politieman en een bioloog gaan samen op zoek naar de demonische krachten die in het museum huishouden.


Indigènes
00:45 - 02:35 op NED2
Drama (2006) uit Algerije
IMDB-rating: 7.3 (3779 stemmen)
Met Jamel Debbouze, Samy Naceri, Roschdy Zem e.aIn 1943 vecht Frankijk tegen de bezetting door de Nazi's. Abdelkader, Saïd, Messaoud en Yassin zijn soldaten afkomstig uit Algerije. Men noemt hen "Indigènes". Vanwege hun reputatie als moedige mannen, worden ze gerecruteerd en naar de voorste linies gestuurd.


Day of the Dead
02:30 - 03:05 op BBC2
Horror (1985) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (16750 stemmen)
Met Lori Cardille, Terry Alexander, Joseph Pilato e.aUitgezonderd van een klein groepje wetenschappers en militairen die in onderaardse bunkers wonen, hebben de zombies de macht overgenomen in de Verenigde Staten. De wetenschappers gebruiken de ondoden voor afschuwelijke experimenten. Dit tot groot afgrijzen van de militairen.