Romeo and Juliet
14:05 - 16:20 op Eén
Drama (1968) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.8 (9967 stemmen)
Met Leonard Whiting, Olivia Hussey, John McEnery e.aTwee jonge geliefden durven de liefde voor elkaar niet uit te dragen uit angst voor wat er met hun eeuwig rivaliserende families kan gebeuren.


The New Adventures of Pinocchio
15:30 - 16:55 op NED3
Familiefilm (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (206 stemmen)
Met Martin Landau, Udo Kier, Gabriel Thomson e.aPinokkio is nu dus een echt jongetje, maar dan beginnen de problemen: de gemene Madame Flambeu verandert Pinokkio's vader, poppenmaker Geppetto, in een houten pop.


Soldaat van Oranje
20:00 - 23:10 op RTL7
Oorlog (1977) uit België
IMDB-rating: 7.9 (3703 stemmen)
Met Rutger Hauer, Jeroen Krabbé, Susan Penhaligon e.aStudent Erik Lanshoff is in aanvankelijk onbezorgd over de toekomst, de ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Wanneer op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.


The Twilight Saga: Eclipse
20:00 - 22:20 op NET5
Fantasy (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (107973 stemmen)
Met Xavier Samuel, Kristen Stewart, Robert Pattinson e.aBella Swan (Kristen Stewart) is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt verwoest door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In dit midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward (Robert Pattinson) en haar vriendschap met Jacob (Taylor Lautner) te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Met haar eindexamen die snel naderbij komt wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.


L'horloger de Saint-Paul
21:00 - 22:45 op TV5
Misdaad (1974) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (791 stemmen)
Met Philippe Noiret, Jean Rochefort, Jacques Denis e.aEen uurwerkmaker leidt een vredig bestaan, tot zijn zoon wordt opgepakt voor een aanslag. Vanaf dan wil hij maar één ding; te weten komen wat of wie zijn zoon zo ver bracht. Taverniers debuut was een voltreffer; een strak scenario, schitterende cynisch dialogen en herkenbare thema's (recht-en-orde, generatiekloof, de macht van het nieuws).


Les grandes personnes
00:00 - 01:20 op TV5
Komedie (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.8 (309 stemmen)
Met Jean-Pierre Darroussin, Anaïs Demoustier, Judith Henry e.aElk jaar, op de verjaardag van zijn dochter Jeanne, neemt Albert haar mee naar een ander Europees land dat ze nog niet bezocht hebben. Wanneer ze zes jaar oud is geworden, heeft hij een Zweeds eilandje uitgekozen. Hij vertelt het meisje dat hij ervan overtuigd is dat zij er de verloren schat van een legendarische Viking zullen terugvinden. In het huisje dat hij gehuurd heeft, zijn blijkbaar nog twee andere personen aanwezig: Anikka, de eigenares, en Christine, een Franse vriendin. En dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke plannen van de vader moeten wijken voor iets anders, waarmee zijn dochter helemaal niet gelukkig is.


Natalee Holloway
00:25 - 02:01 op RTL8
Biografie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (502 stemmen)
Met Tracy Pollan, Grant Show, Catherine Dent e.aDe 18-jarige Amerikaanse verdween in mei 2005 op Aruba, haar lichaam is nooit gevonden. Peter R. de Vries ontlokte Joran van der Sloot uitspraken over de verdwijning. Ondanks de 'bekentenis' van Joran dat hij zich nadat het meisje onwel was geworden van het lichaam zou hebben ontdaan, kon justitie geen strafbare feiten vaststellen.


Annapolis
01:20 - 02:55 op BBC1
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (6788 stemmen)
Met James Franco, Macka Foley, Jim Parrack e.aHet verhaal over Jake, een jongen van armoedige komaf, wiens droom om ooit aan de Marine-academie te kunnen studeren uitkomt. Dit heeft hij te danken aan zijn voortreffelijke bokskwaliteiten, die verder getraind zullen worden op de academie. Tegen de regels van de academie in, valt Jake als een blok voor één van zijn instructrices.