Gesneuveld
20:25 - 22:00 op NED2
Documentaire (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met e.aTussen 2006 en 2010 sneuvelden vijfentwintig Nederlandse militairen in Afghanistan. Een zoon, echtgenoot, vader of beste vriend kwam op gewelddadige wijze om het leven. Jongemannen meestal, in de kracht van hun leven, met een missie. Nabestaanden en militairen tonen hun verdriet, hun woede hun frustratie en hun kracht.


The Losers
20:30 - 22:30 op Veronica
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (48350 stemmen)
Met Zoe Saldana, Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans e.aThe Losers is een bewerking van de gelijknamige DC-Vertigo-strip over enkele Amerikaanse commando's (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short en Óscar Jaenada) die tijdens een geheime missie in Afghanistan slachtoffer worden van een moordplan van hun eigen regering. Wanneer ze orde op zaken willen stellen, krijgen ze hulp van een mysterieuze schone (Zoe Saldana).


Leatherheads
20:30 - 22:45 op RTL8
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (20264 stemmen)
Met George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski e.aClooney speelt Jimmy ‘Dodge’ Connolly, een charmante, vrijpostige footballheld die vast van plan is om zijn team van knok-kroegen naar volgepakte stadions te leiden. Maar als de spelers hun sponsor kwijtraken en de hele competitie dreigt in te storten, overtuigt Dodge een collega-football-ster Carter Rutherford om zich bij zijn zootje ongeregeld aan te sluiten. <br>Carter Rutherford, Amerika’s lievelingszoon, is een succesvolle oorlogsheld die in zijn eentje meerdere Duitse soldaten tot overgave dwong in WOI. Hij is aantrekkelijk om te zien en zijn snelheid op het veld is zonder weerga. Deze held is bijna te mooi om waar te zijn en Lexie Littleton is van plan om te bewijzen dat dat het geval is. <br>Lexie is leerling-journalist die het grote werk mag doen. Ze is een gehaaide verslaggeefster die vermoedt dat er hiaten zitten in Carters oorlogsverhaal. En terwijl zij daarnaar op zoek is strijden de twee teamgenoten buiten het veld om haar grillige genegenheid.


Hart's War
00:20 - 02:20 op BBC1
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (14948 stemmen)
Met Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard e.aEen jonge rechtenstudent wordt luitenant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer hij gevangen wordt genomen neemt hij de verdeding op zich van een zwarte gevangene die wordt beschuldigd van moord.


La fausse suivante
00:55 - 02:30 op TV5
Komedie (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (129 stemmen)
Met Isabelle Huppert, Sandrine Kiberlain, Pierre Arditi e.aEen bijzonder rijke jongedame verkleedt zich als ridder om haar toekomstige echtgenoot, Lélio, te peilen voordat ze met hem trouwt. Deze vermoedt niets en stort zijn hart uit bij zijn nieuwe vriend. Hij vertrouwt hem toe dat hij heeft afgezien van een gravin voor een betere partij, in Parijs...