'Ruimte in media-begroting voor behoud 2.42-omroepen.'

Het CU-Tweedekamerlid Gert-Jan Segers heeft geld gevonden in de Mediabegroting om het voortbestaan van de 2.42-omroepen te garanderen. Dit zei de mediawoordvoerder zondag vanmiddag in het RKK-programma Kruispunt-radio. "Er is binnen de begroting ruimte om 14 miljoen elders te besparen en de levensbeschouwelijke omroepen overeind te houden".

"Het is zeer belangrijk om deze omroepen te behouden, het gaat om het wezen van de democatie: minderheden zichtbaar maken." Maandag zal mediawoordvoerder Gert-Jan Segers van de Tweede Kamer ChristenUnie zijn plannen tijdens het mediadebat met staatssecretaris Dekker toelichten. Segers liet weten dat hij inmiddels met andere partijen over zijn initiatief gesprekken heeft gevoerd.

Segers zal maandag ook voorstellen dat bij een volgende prestatieovereenkomst tussen de publieke omroep en de staatssecretaris 'religie een zelfde aandachtspunt is als cultuur of sport.‘ Hoofd RKK, Leo Fijen drong aan op de opneming van het thema religie in de volgende prestatie-overeenkomst. "Religie moet gewaarborgd worden als genre, en er moet geoormerkt geld op dat genre worden gezet. Hiermee zorgen we ervoor dat levensbeschouwing lonend is om te programmeren."

De gehele uitzending van RKK Kruispunt Radio stond in het teken van de kabinetsplannen om de 2.42-omroepen op te heffen per 2016. Mediawoordvoerder van de ChristenUnie Gert-Jan Segers is het niet eens met dit plan: "Je peilt de mate van beschaving door hoe je met kleine minderheden omgaat. De staatssecretaris begrijpt niet wat religie is. Dit plan levert weinig op en doet heel veel kwaad." [Radio.NL]