Clear Channel, de grootste aanbieder van commerciŽle radio in de Verenigde Staten, heeft wederom een groot aantal medewerkers getrakteerd op een vervroegd kerstcadeau. Alleen zullen ze er niet echt blij mee zijn. Ze kregen namelijk te horen dat ze ontslagen waren. Hoeveel ontslagen er precies gevallen zijn, is niet bekend.

Wederom ontslaggolf bij Clear Channel In een verklaring laat Clear Channel weten dat het bedrijf altijd kijkt hoe er met de nieuwste technologieŽn zo efficiŽnt mogelijk gewerkt kan worden. Volgens het bedrijf creŽert dit soms nieuwe banen, maar zorgt het er ook voor dat er banen verdwijnen. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie dat Clear Channel aan het eind van het jaar grote schoonmaak houdt.

New York City is deze ronde gespaard gebleven, maar in Los Angeles vielen er ontslagen bij de softpopzender KOST 103.5, de popzender 104.3 My FM en de rockzender 98.7 (KYSR). Bij KOST werd Stella Prado na 20 jaar op straat gezet. De afgelopen acht jaar was ze programmaleider bij het station. Ook haar rechterhand Monica Medina kon haar spullen pakken.

Christine Martindale, invaldeejay bij KOST, werd eveneens bedankt voor haar diensten, evenals Lindsey Sopp Kovar, producer van het avondsprogramma ďLove SongsĒ en Doc Bailey, producer bij My FM. Ook dagdeejay Trever Trent van 98.7 is niet meer werkzaam bij Clear Channel.

In Chicago kwamen vier deejays op straat te staan. Daarnaast werden ook diverse deejays en producers in Dallas, Atlanta, Houston en vele andere steden ontslagen. In Detroit werden acht deejays op straat gezet, waarvan vier van de popzender Fresh 100.3 (WNIC). De lege plekken worden grotendeels gevuld met voicetracks van deejays uit andere steden.

De nieuwe ontslaggolf bij Clear Channel kwam enkele dagen na het verschijnen van het financiŽle rapport van Moody's Investors Service. In het rapport staat te lezen dat Moody zich ernstige zorgen maakt over of Clear Channel in 2016 nog in staat is om zijn schulden te betalen. Het zou gaan om een bedrag van ruim $10 miljard. Het bedrijf adviseert Clear Channel zelfs om te fuseren met een ander groot mediabedrijf of om radiostations te gaan verkopen. [RS/Radio.NL]