Les grandes personnes
18:35 - 19:55 op TV5
Komedie (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.8 (309 stemmen)
Met Jean-Pierre Darroussin, Ana´s Demoustier, Judith Henry e.aElk jaar, op de verjaardag van zijn dochter Jeanne, neemt Albert haar mee naar een ander Europees land dat ze nog niet bezocht hebben. Wanneer ze zes jaar oud is geworden, heeft hij een Zweeds eilandje uitgekozen. Hij vertelt het meisje dat hij ervan overtuigd is dat zij er de verloren schat van een legendarische Viking zullen terugvinden. In het huisje dat hij gehuurd heeft, zijn blijkbaar nog twee andere personen aanwezig: Anikka, de eigenares, en Christine, een Franse vriendin. En dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke plannen van de vader moeten wijken voor iets anders, waarmee zijn dochter helemaal niet gelukkig is.


Freedom Writers
20:30 - 23:00 op RTL8
Biografie (2007) uit Duitsland
IMDB-rating: 7.6 (12854 stemmen)
Met Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn e.aErin Gruwell (Hilary Swank) is een idealistische docent. Ze geeft op een zwarte school les aan middelbare scholieren die zich moeten ontworstelen aan een achterstandsituatie waarin psychisch en fysiek geweld, en zelfs moord en doodslag onderdeel van het dagelijks leven zijn. De leerlingen worden door haar ge´nspireerd om het Dagboek van Anne Frank te lezen en een eigen dagboek bij te houden. Op deze manier komt ze erachter dat haar leerlingen vaak onder moeilijke omstandigheden leven en ze probeert hen te stimuleren om ondanks alles toch verder te gaan met school. <br>Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de rassenrellen die aan het begin van de jaren negentig in L.A. plaatsvonden na de mishandeling van onschuldige Rodney King door de politie....


Lethal Weapon 2
20:30 - 22:50 op Veronica
Actie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (33977 stemmen)
Met Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci e.aPolitiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh krijgen de opdracht om boekhouder Leo Getz te beschermen, omdat hij moet getuigen tegen zijn criminele werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat bekend wordt wie de criminelen zijn.


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
20:30 - 00:10 op RTL7
Actie (2001) uit Nieuw-Zeeland
IMDB-rating: 8.8 (425983 stemmen)
Met Alan Howard, Elijah Wood, Noel Appleby e.aEen magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in het land van Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo, moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Naar het boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.


Hiver rouge
21:00 - 22:35 op TV5
Thriller (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (19 stemmen)
Met Patrick Chesnais, Camille Panonacle, Brigitte Catillon e.aIn de aanloop naar de eindejaarsfeesten wordt commissaris Rousseau geconfronteerd met een uiterst delicate zaak. De politie ontdekt het levenloze lichaam van een jong meisje. Zij is het derde slachtoffer op rij. De media speculeert over een seriemoordenaar die aan het werk is, maar de politie volgt een andere route. Mariella De Luca, een jonge en mysterieuze inspecteur, komt het team versterken. De samenwerking tussen Rousseau en De Luca brengt hen naar ItaliŰ...


A Simple Plan
00:50 - 02:45 op BBC1
Misdaad (1998) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.6 (24354 stemmen)
Met Bill Paxton, Bridget Fonda, Billy Bob Thornton e.aWanneer Jacob, zijn broer Hank en vriend Lou op een wintermiddag een neergestort vliegtuig ontdekken met daarin het lijk van de piloot en meer dan vier miljoen dollar, staan ze voor een moeilijke keuze: wel of niet de autoriteiten inlichten. Jacob en Lou die allebei zonder werk zitten, willen het geld houden.