De politie in AustraliŽ waarschuwt gebruikers van Apple Maps voor een fout waardoor ze de woestijn in worden gestuurd.

De politie uit de stad Mildura Victoria waarschuwt gebruikers van iOS 6 omdat de Apple Maps het stadje, 70 km verder, midden in een woestijn plaatst (Murray Sunset National Park) waar het zich niet bevindt. Door de fout waren er veel automobilisten al gestrand en het park is niet altijd even leuk om gestand te raken want het betreft 3000 vierkante meter van ruw snikheet Australisch landschap met giftige slangen en insecten en weinig mobiel bereik. Zo moest een man 24 uur lopen voordat hij weer mobiel bereik had. De politie van Mildura vindt de fout in Apple Maps dan ook levensgevaarlijk. Nu Australie het zomerseizoen ingaat, lopen de temperaturen op tot 45 graden celsius.

Apple Maps wordt al langer geplaagd door fouten en heeft er zelfs toe geleid dat Scott Forstall, de man die daar verantwoordelijk voor was, het veld heeft moeten ruimen omdat hij zou weigeren excuses te aan bieden aan de gebruikers.
Zoeken naar nauwkeurige kaarten levert niets op. Zelfs de eigen Apple Store wordt niet gevondenInception-achtige wegen en de snelste route gaat via een stukje spoorweg.