Het Amerikaanse benefietconcert 12-12-12 voor de slachtoffers van orkaan Sandy is in de nacht van 12 op 13 december in Europa live op tv te bekijken. Sundance Channel zendt het concert in zijn geheel live uit.

De opbrengsten van het concert zijn ten gunste van de slachtoffers van orkaan Sandy die vorige maand over delen van Amerika raasde. Onder meer de stad New York werd hierdoor hard getroffen. De storm zorgde voor een schade van vele miljarden euroís. Naast vele doden en gewonden verloren tienduizenden mensen huis en haard en raakten dakloos.
Indrukwekkende artiesten line-up
Om de slachtoffers een hart onder de riem te steken zullen onder andere Bon Jovi, Eric Clapton, Dave Grohl, Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin, The Rolling Stones, Bruce Springsteen & The E Street Band, Eddie Vedder, Roger Waters, Kanye West, The Who en Paul McCartney het beste van zichzelf geven in Madison Square Garden te New York City.

Voor alle Telenet-abonnees
Sundance Channel is in BelgiŽ via Telenet te bekijken. Speciaal voor het 12-12-12 concert is Sundance Channel tijdelijk door alle tv-klanten te bekijken. De Nederlandstalige versie vindt de Telenet-abonnee op voorkeuzekanaal 25, de Franstalige versie op voorkeuzekanaal 159. Analoog is het 12-12-12 concert via het informatiekanaal van Telenet te volgen. Het live-concert begint in de nacht van 12 op 13 december om 01.30 uur. Het concert wordt op 14 december vanaf 21.00 uur integraal herhaald.

Zelfstandig Sundance niet in Nederland
Sundance Channel is als zelfstandige zender in Nederland niet te ontvangen. Het filmkanaal is voor de Nederlandse markt een samenwerking met Film1 in het filmkanaal Film1 Sundance en maakt onderdeel van het Film1-aanbod uit. Op dit betaalkanaal komt het 12-12-12 concert niet in de programmering voor.