In 2013 bestaat het bekroonde NTR-programma Het Klokhuis 25 jaar en dat wordt gevierd. Het jubileum gaat op 8 januari van start met twee weken thema-uitzendingen over het verleden en de toekomst onder de titel: ‘Jouw Klokhuis. Jouw Tijd.’ Samen met oude presentatoren blikt Het Klokhuis terug met de mooiste Klokhuisfragmenten van de afgelopen 25 jaar en wordt met futurologen en tijdcapsules in Het Klokhuis Tijdlab vooruitgekeken naar de toekomst.

Verleden, heden en toekomst komen samen tijdens de 25 jaar Het Klokhuis Live Show op zaterdag 12 januari vanuit Beeld en Geluid. In deze show komen diverse gasten langs en gaan de presentatoren van toen en nu de strijd met elkaar aan: wie wordt de grootste Klokhuiskenner?

Nostalgieweek
In de nostalgieweek, van 8 tot en met 11 januari, zendt Het Klokhuis vier compilatieafleveringen uit met opvallende fragmenten uit 25 jaar Het Klokhuis. De fragmenten zijn aangevraagd door kijkers en voorzien van commentaar door oud presentatoren, acteurs en kijkers zelf. Daarnaast hebben Klokhuiskijkers de afgelopen maanden via de Klokhuiswebsite hun stem uitgebracht op hun favoriete afleveringen. De top 10 marathonuitzending die hieruit voortkomt wordt voorafgaand aan de Live Show op zaterdag 12 januari van 11.30 tot 14.30 uitgezonden.

25 jaar Het Klokhuis Live Show
Klokhuispresentator Bart Meijer presenteert vanuit Beeld en Geluid op zaterdag 12 januari de 25 jaar Het Klokhuis Live Show. In deze show gaan presentatoren van toen (Yvon Jaspers, Jeroen Kramer en Monique Hagen) en presentatoren van nu (Maurice Lede, Dolores Leeuwin en Nienke de la Rive Box) in koppels de strijd met elkaar aan. In de live show wordt tevens het startschot gegeven voor Het Klokhuis Tijdcapsuleproject.

Tijdweek
In de tijdweek, van 14 tot en met 18 januari, vertoont Het Klokhuis vijf uitzendingen die te maken hebben met het thema 'tijd'. Kinderen versieren daar doosjes met daarin toekomstvoorspellingen en spullen of ideeën die ze voor de toekomst willen bewaren. De capsules worden tentoongesteld in Het Klokhuis Tijdlab en 10 jaar in het archief van Beeld en Geluid bewaard. [Radio.NL]