Zanger en tv-presentator Paul de Leeuw wil geen tv meet maken bij de Vara op zaterdagavond. Volgens De leeuw "is Vara ervan overtuigd dat ik op de zaterdagavond hoor, terwijl ik op donderdagavond ook best potentie zie". "Ik had moeten zeggen: het werkt niet meer, ik ga wat anders doen." zegt de 50-jarige presentator in een interview met Vrij Nederland.

'Paul de Leeuw stopt in mei 2013 met tv op zaterdag' De Leeuw heeft echter nog een contract met de Vara voor zaterdagavond op primetime. "En, niet om flauw te doen, contracten maak je gewoon af. In mei 2013, als dat afloopt, kan ik weer zeggen wat ik wil."

Paul op donderdag
De Leeuw, die momenteel de zaterdagavonden vult met 'Langs de Leeuw', heeft al een idee wat hij in de toekomst wil doen. "Geef mij lekker een uurtje op donderdagavond, voor Pauw & Witteman, tussen tien en elf."

De Leeuw heeft nog een reden om toch een zaterdagavondshow te presenteren. "Wij willen op zaterdag gewoon een goed alternatief bieden voor Ik Hou van Holland. Dat was ook een opdracht. Dat is gelukt, en lukt nog steeds, vind ik."

In de eerste uitzending 'Langs de Leeuw' was zanger Mika te gast. Mika zong samen met Paul het nummer "Ik heb je lief". 'Langs de Leeuw' is nog steeds elke zaterdag te zien om 20.25 op Ned.1. [Radio.NL/Novum]