Het klassieke Angry Birds viert zijn 3e verjaardag en doet dat met een update naar versie 3.0 die 30 nieuwe levels biedt en een nieuw speelbaar personage: Pink bird Stella.

Angry Birds is enorm populair met meer dan een miljard downloads en zeven verschillende spellen waaronder Space, Bad Piggies, Star Wars. Gisteren was het spel officieel jarig omdat ontwikkelaar Rovio in december 2009 met het spel begon maar het is niet drie jaar gelden dat de app beschikbaar kwam. Dat was in februari van 2010 toen het spel voor het eerst beschikbaar kwam op de iPhone en iPod Touch.30 nieuwe levels

De levels worden aan het originele spel toegevoegd via een update voor iPhone en Android. De helft van de levels heeft als thema Birdday Party en de andere 15 zijn gebaseerd op nieuwste Angry Birds spel: Bad Piggies. Bijkomend voordeel van de update is dat het spel nu ook ondersteuning krijgt voor het grotere scherm van de iPhone 5 en de nieuwe iPod Touch.Pink bird Stella

Via de update komt ook een nieuw spelpersonage beschikbaar een roze vogel (Pink bird) luisterend naar de naam Stella. We zagen haar al eerder in Angry Birds Seasons en Angry Birds back to School maar is nu ook te spelen in de originele Angry Birds. Zij kan een bel om haar heen blazen om meer schade aan te richten. Ook nieuw zijn exploderende verjaardagstaarten die stellages kunnen vernietigen.

Angry Birds film in 2016

Ontwikkelaar liet ook weten dat er in 2016 de langverwachte film van Angry Birds zal uitkomen. Het zal een 3D-animatie zijn die in de zomer van 2016 uitkomt. John Cohen die eerder aan Iron Man en de 3d-animatiefilms Ice Age en Despicable Me werkte, zal de productie van de film op zich nemen.

[Via: pcm]