Groot dictee dit jaar door Adriaan van Dis

Op woensdag 12 december 2012 zendt de NTR samen met de VRT Het Groot Dictee der Nederlandse Taal weer uit. Het dictee is dit keer opgesteld door auteur Adriaan van Dis.

Schrijver en programmamaker Adriaan van Dis schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Jan Mulder en Remco Campert, Martin Bril, Jan Wolkers, Kristien Hemmerechts, Gerrit Komrij,Tommy Wieringa en Arnon Grunberg, die het Groot Dictee de afgelopen jaren voor hun rekening namen.


Wint Vlaanderen of Nederland dictee?
De jaarlijkse spellingtoets beleeft zijn 23e editie. Philip Freriks en Martine Tanghe verzorgen wederom de presentatie. Aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal doen dertig bekende Nederlanders en Vlamingen mee. Zij nemen het op tegen dertig spellingkenners, die zich hebben geplaatst via voorronden in de Volkskrant en de Belgische krant De Morgen. Maarten van Rossem, Jan van Halst, Connie Palmen, Merel Westrik en Herman van der Zandt behoren tot de dertig prominenten die dit jaar meedoen aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De Televisie-uitzending duurt van 20.30-22:10 uur en is op Nederland 1 en VRT Canvas te bekijken.
Geschreven door: Jan-Hein Visser