Hiver rouge
18:35 - 20:05 op TV5
Thriller (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (19 stemmen)
Met Patrick Chesnais, Camille Panonacle, Brigitte Catillon e.aIn de aanloop naar de eindejaarsfeesten wordt commissaris Rousseau geconfronteerd met een uiterst delicate zaak. De politie ontdekt het levenloze lichaam van een jong meisje. Zij is het derde slachtoffer op rij. De media speculeert over een seriemoordenaar die aan het werk is, maar de politie volgt een andere route. Mariella De Luca, een jonge en mysterieuze inspecteur, komt het team versterken. De samenwerking tussen Rousseau en De Luca brengt hen naar Italië...


Date Movie
20:30 - 22:00 op Veronica
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 2.6 (25323 stemmen)
Met Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk e.aDe hopeloos romantische Julia ontmoet eindelijk de man van haar dromen, de keurige Engelse Grant Fonckyerdoder. Maar voordat ze hun "Big Fat Greek Wedding" kunnen hebben moeten ze eerst door een aantal belangrijke afspraken heen: "Meet the Parents;", een date met "The Wedding Planner," en moet Julia het opnemen tegen een vriendin van Grant, Andy, een bloedmooie vrouw die maar al te graag een stokje wil steken voor haar "Best Friend's Wedding"....


The Lord of the Rings: The Return of the King
20:30 - 00:30 op RTL7
Actie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 8.8 (281176 stemmen)
Met Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin e.aDe hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.


Coup d'?at
21:00 - 22:30 op TV5
Misdaad (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.4 (92 stemmen)
Met Catherine Frot, Karim Seghair, Marie Raynal e.aFabienne is politiekapitein in Sète. Haar routine wordt in de war gestuurd door de dood van Olga, een jonge prostituee. Het lijkt op zelfmoord. Maar Olga werd gevolgd en had een zoon, Ilan. Fabienne wordt verrast door haar eigen medelijden en gaat op zoek naar het verdwenen kind.


Maori Boy Genius
23:25 - 00:20 op Canvas
Documentaire (2011) uit Nieuw-Zeeland
IMDB-rating: 6.5 (23 stemmen)
Met Ngaa Rauuira Pumanawawhiti e.aVanaf zijn geboorte is al duidelijk dat Ngaa een genie is en de hele Maori gemeenschap ziet hem als de redder van hun cultuur. Is dit de toekomstige president van Nieuw Zeeland? Terwijl hij al dansend de Maori-cultuur levend houdt, studeert hij tegelijkertijd op zijn twaalfde al aan de universiteit. Maar hij wil meer! En hij heeft een droom: studeren aan de Yale Universiteit (VS). Ngaa doet er alles voor aangenomen te worden en op zijn zestiende is het zover: hij mag naar Yale. De hele Maori-gemeenschap springt bij om de opleiding te betalen van hun toekomstige leider. Terwijl zijn vrienden thuis met gewone puberdingen bezig zijn, volgt Ngaa vakken als politieke filosofie en internationaal recht. Er wordt veel van hem verwacht, maar kan hij het ook allemaal waarmaken?