Sahara
20:30 - 23:00 op RTL5
Actie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (23899 stemmen)
Met Jude Akuwidike, Mark Aspinall, Rakie Ayola e.aDirk Pitt wordt op een onmogelijke missie gestuurd naar Afrika. Hij verzeilt in een ingenieus maar gruwelijk complot van een meedogenloze Franse industrieel en een West-Afrikaanse dictator. Een epidemie en een gifschandaal vormen een directe bedreiging voor al het leven op aarde. Pitt wordt gevangen genomen door een vijandige stam, ontsnapt op een sensationele manier en staat te voet en met een minimum rantsoen aan water aan de rand van de Sahara. En er is geen weg terug.


Anna and the King
20:30 - 23:30 op RTL8
Drama (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (12317 stemmen)
Met Jodie Foster, Yun-Fat Chow, Bai Ling e.aDe Engelse lerares Anna Leonowens reist naar het exotische Siam om de kinderen van koning Mongkut te onderwijzen. Daar botsen haar Westerse ideeën en gedrag met de Oosterse gevoeligheden van de koning. Maar als tegenstanders proberen de macht van de koning te breken, besluit Anna hem te helpen in zijn gevaarlijke strijd om het behoud van zijn land.


The Dark Knight
20:30 - 23:30 op SBS6
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 9 (836935 stemmen)
Met Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart e.aMet de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopatische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.


The Men Who Stare at Goats
20:40 - 22:10 op Canvas
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (69643 stemmen)
Met George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges e.aBob Wilton (Ewan McGregor) is een reporter in Irak en op zoek naar een goed verhaal. Dan ontmoet hij Lyn Cassady (George Clooney) die beweert lid te zijn geweest van een speciale afdeling voor Amerikaanse soldaten in Irak met paranormale krachten. Om misschien wel het verhaal van zijn leven te schrijven gaan ze samen op zoek naar het hoofdkwartier. Daar ontmoeten ze oprichter (Jeff Bridges) en afdelingschef (Kevin Spacey).


Austin Powers in Goldmember
21:00 - 22:55 op Comedy Central
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (55033 stemmen)
Met Mike Myers, Beyoncé Knowles, Seth Green e.aDr. Evil en Mini-Me ontsnappen uit de gevangenis en zijn samen met Goldmember uit op wereldheerschappij. Ze kidnappen Austin Powers vader en terwijl Austin de schurken door de tijd achterna reist, krijgt hij in het jaar 1975 hulp van een oude vriendin: Foxxy Cleopatra.


The Mummy
23:00 - 01:30 op RTL5
Actie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (77106 stemmen)
Met Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah e.aDe valse priester Imhotep heeft een affaire met de maîtresse van de Farao. Als dat ontdekt wordt, pleegt zij zelfmoord en wordt hij gestraft met een vloek. Hij wordt gemummificeerd als levend lijk. In 1923 worden de ruines gevonden van de stad waar hij zich bevindt. De verhalen over schatten in de stad trekken schatzoekers en archeologen, zoals Richard en Evelyn, naar de ruïnes.


Boy
23:15 - 00:05 op NED2
Drama (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Gerald Gonzales, Bart Klever, Arvin Quirante e.aBoy ('hulpje') is een verhaal dat inzoomt op een onzichtbaar lid van onze samenleving, een illegale Filippijnse schoonmaker. Discreet maakt hij de huizen van zijn opdrachtgevers schoon. Voor de schrijver André, die zijn dagen in bed doorbrengt, betekent hij een van de weinige contacten met de buitenwereld. Het geld dat hij verdient, gaat naar zijn moeder in zijn geboorteland. Zijn vriend, een danser in een gayclub, kan ook wel wat geld gebruiken. Door de dood van André en een affaire met diens minnaar dreigt hij de greep op zijn toch al onzekere bestaan te verliezen.


Freedom Writers
23:20 - 01:15 op Eén
Biografie (2007) uit Duitsland
IMDB-rating: 7.6 (12854 stemmen)
Met Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn e.aErin Gruwell (Hilary Swank) is een idealistische docent. Ze geeft op een zwarte school les aan middelbare scholieren die zich moeten ontworstelen aan een achterstandsituatie waarin psychisch en fysiek geweld, en zelfs moord en doodslag onderdeel van het dagelijks leven zijn. De leerlingen worden door haar geïnspireerd om het Dagboek van Anne Frank te lezen en een eigen dagboek bij te houden. Op deze manier komt ze erachter dat haar leerlingen vaak onder moeilijke omstandigheden leven en ze probeert hen te stimuleren om ondanks alles toch verder te gaan met school. <br>Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de rassenrellen die aan het begin van de jaren negentig in L.A. plaatsvonden na de mishandeling van onschuldige Rodney King door de politie....


Cidade dos Homens
00:05 - 01:45 op NED2
Misdaad (2007) uit Brazilië
IMDB-rating: 7.2 (8800 stemmen)
Met Douglas Silva, Darlan Cunha, Jonathan Haagensen e.aTegen de achtergrond van de strijd tussen rivaliserende drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro zijn de twee vrienden Acerola (Douglas Silva) en Laranjinha (Darlan Cunha), die zonder ouders opgroeien, vastbesloten om meer te weten te komen over hun roots. De ontdekking van brokstukken uit het verleden zet de vriendschap van de twee jongens onder grote druk.


Raging Inferno
01:05 - 03:05 op SBS6
Actie (2007) uit Duitsland
IMDB-rating: 4.9 (183 stemmen)
Met Stephan Luca, Silke Bodenbender, Klaus J. Behrendt e.aDe Berlijnse televisietoren staat in vuur en vlam. Hij dreigt in te storten. De brandweer moet zich gedwongen terugtrekken, maar ex-brandweerman Tom is vastberaden de mensen in de toren te redden. Hij weet het restaurant in de top van de toren te bereiken, maar ziet al snel dat deze is omringd door vlammen. Zijn reddingsactie lijkt een onmogelijke taak.