De mobiele streamingdienst Sport1 GO maakt vanaf volgend jaar onderdeel van het Sport1-pakket bij CanalDigitaal uit. TV Everywhere-diensten worden het komende jaar steeds belangrijker voor aanbieders.

Sport1 GO komt bij CanalDigitaal niet alleen beschikbaar voor abonnees van het aanvullende Sport1-abonnement. Ook abonnees van het Top- of het Top HD-pakket krijgen zonder extra kosten de beschikking over Sport1 GO. Via een speciale app kan men met Sport1 GO via PC, laptop, tablet en smartphone overal in Nederland mobiel naar Sport1-content kijken. Mobiele streamingdiensten als HBO GO, Eredivisie Live GO en nu ook Sport1 GO worden in de tv-markt ook wel TV Everywhere-diensten genoemd.
Volledig aanbod Sport1
Voor CanalDigitaal betekent de komst van Sport1 GO dat de abonnee zij het alleen op tablet en smartphone een volledig zenderaanbod van Sport1 krijgt. Via deze mobiele streamingdienst zijn namelijk alle zes Sport1-kanalen te bekijken. De exacte datum van de komst van Sport1 GO bij CanalDigitaal is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de nieuwe dienst in de loop van januari 2013 beschikbaar komt. Naast de zes live-kanalen kan men via Sport1 GO ook van de video on demand-dienst Sport1 Gemist gebruik maken. Verder zijn er picture in picture mogelijkheden waardoor men twee Sport1-kanalen gelijktijdig live kan bekijken en brengt het Sport1 Matchcenter notificaties met daarin het verloop van andere sportevenementen in beeld.

Meer GO-diensten
De verwachting is dat CanalDigitaal in 2013 meer GO-diensten gaat aanbieden. Sport1 GO is de eerste stap van CanalDigitaal naar mobiele beeldweergevers. CanalDigitaal kondigde eerder al aan in de loop van 2013 met HBO GO te gaan starten. Betaalzender Film1 dat dezelfde eigenaar als Sport1 heeft kondigde enkele maanden geleden ook een eigen TV Everywhere-dienst in de vorm van Film1 GO aan. Film1 GO wordt ook op korte termijn bij Nederlandse aanbieder verwacht.