De regionale zender RTV Utrecht start vanaf maandag 24 december op doordeweekse dagen met een gewijzigde nieuwsprogrammering. Bezuinigingen maken het noodzakelijk om het gepresenteerde tv-programma 'U Vandaag' in de vroege ochtend te vervangen door een 'U Vandaag' in 60 seconden.

Om kosten te besparen is er voor gekozen om in de vroege ochtend geen presentatoren meer voor het 'U Vandaag' bulletin in te zetten. Dit wordt vervangen door een 'U Vandaag' in 60 seconden zodat er wel een actueel nieuwsoverzicht te zien blijft.

Volgens directeur Paul van der Lugt dwingen de bezuinigingen RTV Utrecht tot zo'n maatregel: "Daarbij hebben we de uitzending geschrapt waar ook de minste belangstelling voor bleek te bestaan en dat is die van de vroege ochtend."

Door deze wijzigingen is het mogelijk om de avondeditie van 'U Vandaag' in de huidige vorm te handhaven en om in de middag een gepresenteerd 'U Vandaag' neer te zetten van zo'n 10 tot 12 minuten. Hiermee speelt RTV Utrecht in op de groeiende behoefte naar regionaal nieuws later op de dag, zo meldt de omroep. 's Avonds en in het weekend blijven de uitzendtijden ongewijzigd. De nieuwe programmering begint op maandag 24 december. [Radio.NL]