Baño del Papa, El
14:00 - 16:00 op Canvas
Drama (2007) uit Uruguay
IMDB-rating: 7.5 (492 stemmen)
Met César Troncoso, Virginia Méndez, Mario Silva e.aDe paus komt op bezoek in het kleine dorp Melo, vlakbij de Braziliaanse grens. Dit is een uitgelezen kans voor de arme bewoners om hun graantje mee te pikken van het toerisme. Een enorme toestroom van pelgrims wordt verwacht voor de toespraak van de paus. De dorpsbewoners zijn goed voorbereid en leningen worden aangegaan - met hun vervallen woningen als onderpand - om zo veel mogelijk worstjes, hamburgers, broodjes en ander voedsel in te slaan. Zo kunnen zij op de bewuste dag hun slag slaan en in één klap van alle zorgen verlost zijn. Ook Beto en zijn gezin denken goed te kunnen verdienen aan dit evenement. Hij verzint echter een heel andere bron van inkomsten. Slimme denker die hij denkt dat hij is, oppert hij het idee een openbaar toilet te bouwen, zodat de mensen na een lange toespraak en de hapjes achteraf op zijn luxe toilet hun behoefte kunnen doen. Met een paar honderd bezoekers zou hij in ieder geval de kosten er alweer uit hebben..


Scrooged
14:05 - 15:45 op Eén
Komedie (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (16718 stemmen)
Met Bill Murray, Karen Allen, John Forsythe e.aFrank Cross is de jongste omroepbaas bij de tv die er ooit is geweest. Hij is dan ook niet de eerste de beste en zeker geen toonbeeld van zachtaardigheid en begrip. Vooral de kerstperiode brengt het slechtste in hem naar boven: hij haat de gewone programmering van zeemzoete kerstfilms en stuurt een dosis actie-, seks- en geweldfilms de ether in. Wat de man niet weet is dat hij dit jaar rond Kerstmis bezoek zal krijgen van drie geesten.


Holiday Affair
14:20 - 15:45 op BBC2
Komedie (1949) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (591 stemmen)
Met Robert Mitchum, Janet Leigh, Wendell Corey e.aTerwijl een weduwe op zoek is naar een kerstcadeau voor haar zoon ontmoet ze een verkoper die helemaal weg van haar is. Haar verloofde is hier verre van blij mee


Keeper'n til Liverpool
15:35 - 16:55 op NED3
Komedie (2010) uit Noorwegen
IMDB-rating: 6.7 (339 stemmen)
Met Ask von der Hagen, Susanne Boucher, Andrine Sæther e.aDe dertienjarige Jo en de jongens uit het dorp zijn allemaal geobsedeerd door een voetbalplaatje met de keeper van Liverpool. Zélf durft Jo niet te voetballen. Eigenlijk durft hij heel veel niet, doordat hij bij alles bedenkt wat er mis zou kunnen gaan. Jo is vooral bang voor Tom Erik, uit zijn klas. Die pest hem verschrikkelijk. Kan het stoere nieuwe meisje in de klas Jo helpen?


The War Lover
15:45 - 17:30 op BBC2
Avontuur (1962) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (386 stemmen)
Met Steve McQueen, Robert Wagner, Shirley Anne Field e.aWO II. Piloot Buzz Rickson is een echte waaghals en zet keer op keer zijn leven op het spel. Niet iedereen kan dat appreciëren.


Hook
20:00 - 23:00 op RTL8
Avontuur (1991) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (47010 stemmen)
Met Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts e.aPeter Banning is advocaat en heeft het daar erg druk mee. Als Kapitein Haak zijn kinderen ontvoert keert Peter samen met Tinkerbell terug naar Neverland. Daar, met de hulp van de Lost Boys, herinnert hij zich stukje bij beetje hoe hij weer Peter Pan moet zijn.


The Green Hornet
20:00 - 22:30 op RTL5
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (85530 stemmen)
Met Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz e.aBritt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt's geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk...


The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
20:00 - 22:50 op SBS6
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (80913 stemmen)
Met Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley e.aTijdens de Tweede Wereldoorlog verblijven de kinderen Lucy, Edmund, Susan en Peter, in het landhuis van een oude professor, Er is daar voor hen maar weinig te beleven, totdat ze een magische kledingkast ontdekken die toegang geeft tot het land van Narnia. Het is een prachtige, vredige wereld die bewoond wordt door pratende dieren, dwergen en reuzen. Het land is echter betoverd door de witte heks Jadis, waardoor het er altijd winter is. Onder begeleiding van de leeuw Aslan gaan de kinderen de strijd aan om Narnia te bevrijden van Jadis.


Patriot Games
20:00 - 22:25 op NET5
Actie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (24258 stemmen)
Met Harrison Ford, Anne Archer, Patrick Bergin e.aDe voormalig CIA agent Jack Ryan (Harrison Ford) kan tijdens zijn vakantie in London een geplande moord van het IRA op één van de voornaamste Engelse politici verijdelen. Tijdens de aanslag komt één van de terroristen om het leven. De terroristen willen de mislukte aanslag en de dood van hun compaan wreken. Ryan en zijn gezin worden hun nieuw doelwit.


The Guards
20:40 - 22:10 op Canvas
Misdaad (2010) uit Ierland
IMDB-rating: 4.9 (28 stemmen)
Met Iain Glen, Ralph Brown, Tara Breathnach e.aJack Taylor werd na een incident met een minister uit ’The Guards’ gegooid, de Ierse politiedienst. Jack heeft een drankprobleem, is grofgebekt en koppig, maar heeft het hart op de juiste plaats. Na zijn ontslag bij de politie begint hij te werken als privédetective in zijn geboorteplaats Galway, aan de westkust van Ierland. Zijn eerste opdracht komt er na een bezoek van de knappe Anne Henderson, die hem vraagt om haar vermiste tienerdochter terug te vinden. Kort daarop worden vier andere meisjes dood aangetroffen in de rivier; ze blijken net als Hendersons dochter werkzaam te zijn geweest bij dezelfde firma ...


Face/Off
22:00 - 00:55 op Veronica
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (77444 stemmen)
Met John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen e.aFBI-agent Sean Archer, wil koste wat kost de psychotische terrorist Castor Troy oppakken omdat deze verantwoordelijk is voor de moord op zijn zoontje. Troy wordt opgepakt, maar raakt in coma en dat zorgt voor een levensgroot probleem. Hij blijkt namelijk een levensgevaarlijke bom ergens in Los Angeles te hebben verborgen. Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en is bereid om tot het uiterste te gaan. Hij ondergaat zelfs een medische ingreep waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld. Terwijl Archer het leven van Troy overneemt, ontwaakt Troy ondertussen uit zijn coma en ontsnapt uit het ziekenhuis. Als hij vervolgens de identiteit van Archer overneemt, ontstaat tussen hen een waar kat-en-muis-spel om hun eigen levens weer terug te krijgen.


Ransom
22:25 - 00:35 op NET5
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (31278 stemmen)
Met Mel Gibson, Rene Russo, Brawley Nolte e.aHet zoontje van een luchtvaarttycoon wordt ontvoerd. Er van overtuigd dat de kidnappers sowieso niet van plan zijn z'n kind levend terug te bezorgen, weigert hij pertinent om het losgeld te betalen. Het blijk een gewaagde gok.


Spider-Man 2
22:30 - 01:05 op RTL5
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (114863 stemmen)
Met Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco e.aPeter Parker besluit colleges te volgen aan de New Yorkse Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk in Doctor Octopus is veranderd.


Memento
23:35 - 01:25 op Canvas
Misdaad (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 8.6 (206200 stemmen)
Met Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano e.aLeonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord van z'n vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tattoeages en het maken van polaroid foto's.


The Ultimate Gift
23:50 - 01:20 op NED2
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (3752 stemmen)
Met James Garner, Bill Cobbs, Lee Meriwether e.aJason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets. Wanneer blijkt dat zijn geldgierige familie bijna niets krijgt en hem bijna alles wordt nagelaten, denkt hij even in de wolken te zijn, totdat blijkt dat hij hier wel hard voor moet werken. In het begin heeft hij hier geen zin in, maar langzaam leert hij het geschenk van ware rijkdom, vriendschap, familie, arbeid, liefde, dankbaarheid en nog veel meer.


Desperate Measures
00:00 - 01:45 op RTL8
Actie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (5560 stemmen)
Met Michael Keaton, Andy Garcia, Brian Cox e.aDe zoon van agent Frank Connor lijdt aan een zeldzame bloedziekte, en alleen een beenmergtransplantatie kan zijn leven redden. Als er geen donor wordt gevonden met dezelfde DNA-structuur, duikt Connor in de federale computerbestanden en vindt een mogelijke donor: de levenslang opgesloten psychopaat Peter McCabe.


Savage Grace
01:00 - 02:30 op BBC2
Drama (2007) uit Spanje
IMDB-rating: 5.9 (1676 stemmen)
Met Julianne Moore, Stephen Dillane, Elena Anaya e.aBarbara Daly trouwt boven haar stand met Brooks Baekeland. Ondanks Barbara’s schoonheid en charisma is het Brooks die domineert in het huwelijk: hij is erfgenaam van een enorm familiefortuin en van zeer goede komaf. De geboorte van hun enige kind Tony brengt het toch al wankele evenwicht in de relatie nog meer uit balans en in de ogen van Brooks is zijn onzekere zoon een mislukkeling. De drang van de hautaine Brooks om deel uit te maken van de jetset brengt het gezin overal ter wereld. Terwijl ze vertoeven in plaatsen als New York, Parijs, Londen en Mallorca groeit Tony steeds meer naar zijn eenzame moeder toe.


Hors de prix
02:30 - 04:10 op BBC2
Komedie (2006) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.9 (3871 stemmen)
Met Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Marie-Christine Adam e.aIrène is een mooie jongedame die liefhebbende, rijke heren verleidt in dure hotels die alles voor haar betalen. In één van die hotels ontmoet ze Jean, die meteen als een blok voor haar valt. Echter, hij is slechts een hotelbediende en voor Irène dus niet interessant. Toch volgt hij haar naar de Cote d'Azur om zich van zijn beste kant te laten zien.