Minst bekeken finale The Voice of Holland tot nu toe


De finale van The Voice of Holland 3 was vrijdagavond goed voor torenhoge kijkcijfers. Maar liefst 3,4 miljoen kijkers zagen Leona Philippo winnen. Daarmee is het wel de minst bekeken finale van de tv-show tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De meest bekeken finale van The Voice ooit, is die van het eerste seizoen, toen Ben Saunders voor het oog van 3,7 miljoen kijkers won. De finale met Iris Kroes trok vorig jaar nog een publiek van 3,6 miljoen kijkers.

Opvallend is dat de halve finale van The Voice of Holland 3 vorige week nog de meest bekeken halve finale van de talentenjacht ooit was met bijna 3,3 miljoen kijkers. Al met al heeft The Voice het record van vorig jaar niet verbroken, toen The Voice 2 de meest bekeken talentenjacht van RTL 4 ooit werd.

Direct na The Voice was Peter van der Vorst in Van Der Vorst Ziet Sterren live in de studio van de RTL 4-show. Zijn verslag belandde op de vierde plek in de dagelijkse kijkcijfer top 15 met een score van ruim 1,6 miljoen kijkers.

Het meest bekeken alternatief voor The Voice was Flikken Maastricht met 972.000 kijkers op Nederland 1.

SBS 6 trok 433.000 kijkers met de film The Dark Knight. Door de lange speelduur, is de late Shownieuws geschrapt.