Follow the Fleet
13:00 - 14:50 op BBC2
Komedie (1936) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1041 stemmen)
Met Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott e.aZij wilde haar carrière laten voorgaan en wees zijn huwelijksaanzoek af. Hij ging toen bij de marine. Nu is hij echter terug, is ze een stuk vriendelijker en blijkt ze een leuke zus te hebben voor een collega van hem.


Sabrina
14:05 - 15:55 op Eén
Komedie (1954) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (12228 stemmen)
Met Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden e.aSabrina is de dochter van de chauffeur van de Larrabees, een rijke familie uit Long Island. Het romantische meisje is verliefd op één van de zoons, de losbol David. Zijn broer, Linus, is een ernstige zakenman, die niet wil dat David het meisje ongelukkig maakt. Ze gaat naar Parijs om de Franse keuken te leren kennen en als ze na twee jaar terugkeert is ze nog steeds weg van David, die het niet ontgaat dat ze is uitgegroeid tot een knappe meid. De Larrabees geven Linus de opdracht te verhinderen dat hun erfgenaam trouwt met een meisje van een zo bescheiden afkomst


Shall We Dance
14:50 - 16:35 op BBC2
Komedie (1937) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (1660 stemmen)
Met Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton e.aPetrov (Fred Astaire) wil niet vertrekken uit Parijs voor hij zijn vrouwelijke collega aldaar heeft ontmoet en gekeken heeft of zij zijn toekomstige danspartner zou kunnen worden. Hij voegt een Russisch accent aan zijn al romaanse naam toe en probeert indruk op haar te maken. Ze ziet door zijn façade heen maar komt wel op dezelfde boot terecht, hetgeen goed uitkomt want het smoesje dat hij getrouwd zou zijn krijgt nu ogenschijnlijk invulling.


Merry Christmas, Drake & Josh
15:15 - 16:45 op Nickelodeon
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (1115 stemmen)
Met Drake Bell, Josh Peck, Miranda Cosgrove e.aDrake en Josh zijn ingehuurd om in een winkelcentrum om de kerstman en zijn hulpje te spelen. Een lief meisje vraagt aan de Kerstman (Drake) of hij haar de beste kerst ooit wil bezorgen. Drake – een beetje afgeleid – belooft het haar. Niet veel later organiseert Drake een feestje wat uit de hand loopt en er voor zorgt dat Josh onterecht in de cel belandt. Zie dan maar eens voor die kerst van het meisje te zorgen.


Rafiki
15:30 - 16:40 op NED3
Familiefilm (2009) uit Noorwegen
IMDB-rating: 6.5 (76 stemmen)
Met Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio e.aDrie vrienden genieten van de sneeuw en kijken uit naar kerst. Op een dag verdwijnt een van hen. De enige aanwijzing is een adres geschreven in onzichtbare inkt. De twee overgebleven vrienden vertrekken naar de stad om hun verdwenen kameraad te zoeken.


Hitch
20:00 - 22:20 op RTL5
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (47092 stemmen)
Met Will Smith, Eva Mendes, Kevin James e.aDe meeste mannen hebben problemen met het vinden van liefde, doordat ze zichzelf niet kunnen zijn. Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) is gespecialiseerd adviseur in eerste indrukken en helpt mannen met dit probleem. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn cliënten en stiekem is Hitch verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen.


The Curious Case of Benjamin Button
20:00 - 23:10 op NET5
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (256233 stemmen)
Met Cate Blanchett, Brad Pitt, Julia Ormond e.aHet wonderlijke verhaal van Benjamin Button (Brad Pitt). Als Button de leeftijd van 50 jaar bereikt, wordt hij verliefd op een vrouw van 30. Er is echter iets speciaals aan de hand, Button wordt ieder jaar jonger in plaats van ouder. Dat betekent dat ze even oud zullen zijn als ze de leeftijd van 40 jaar bereikt hebben, maar hoe moet het daarna?


La cuisine au beurre
21:00 - 22:25 op TV5
Komedie (1963) uit Italië
IMDB-rating: 6.2 (358 stemmen)
Met Fernandel, Bourvil, Claire Maurier e.aFernand is krijgsgevangene. Hoewel hij is getrouwd met Christiane, blijft hij in Oostenrijk bij Gerda aan het einde van de vijandigheden. Maar de man van Gerda komt terug uit Siberië. Als Fernand terugkomt in Frankrijk is zijn vrouw getrouwd met André en is zijn kleine restaurant een mooie zaak geworden...


Calendar Girls
21:30 - 23:15 op BBC2
Komedie (2003) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7 (7970 stemmen)
Met Helen Mirren, Julie Walters, John Alderton e.aEen groepje vrouwen vrouwen van middelbare leeftijd willen iets nuttigs doen voor het Britse kankerfonds. Bij wijze van ludieke actie besluiten ze te poseren voor een pin-up kalender... in hun blootje! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan.


Suburban Girl
22:20 - 00:20 op RTL5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (2150 stemmen)
Met Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace e.aBrett Eisenberg is een New Yorkse uitgeefster, die denkt dat haar geluk direct gekoppeld wordt aan de man waar ze een relatie mee weet aan te knopen. Totdat ze opeens een oudere, invloedrijke en erg machtige man ontmoet en ze met hem een relatie krijgt. Ze denkt dat al haar problemen nu tot het verleden behoren, maar die blijken niets in verhouding met wat zal komen.


Bad 25
22:25 - 23:30 op Canvas
Documentaire (2012) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (384 stemmen)
Met Michael Jackson, Glen Ballard, Jennifer Batten e.aDe documentaire geeft een blik achter de schermen van het album Bad van Michael Jackson. Tijdens de opnames is het 25 jaar geleden dat dit iconische album uitkwam en de recordbrekende wereldtournee plaats vond. De documentaire bevat meer dan 40 interviews, persoonlijk uitgevoerd door Spike Lee, met Michael's vertrouwelingen, choreografen, musici en andere medewerkers die hebben bijgedragen aan dit project.


Serendipity
23:10 - 00:55 op NET5
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (24443 stemmen)
Met Lilli Lavine, Michael Guarino Jr., Abdul Alshawish e.aJon en Sara vallen op elkaar, maar zijn beiden bezet. Ze besluiten het lot te laten beslissen of ze elkaar later weer tegenkomen.


Coup d'?at
23:55 - 01:25 op TV5
Misdaad (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.4 (92 stemmen)
Met Catherine Frot, Karim Seghair, Marie Raynal e.aFabienne is politiekapitein in Sète. Haar routine wordt in de war gestuurd door de dood van Olga, een jonge prostituee. Het lijkt op zelfmoord. Maar Olga werd gevolgd en had een zoon, Ilan. Fabienne wordt verrast door haar eigen medelijden en gaat op zoek naar het verdwenen kind.


Whisper
00:25 - 02:01 op RTL8
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (2205 stemmen)
Met Jennifer Shirley, Blake Woodruff, Michael Rooker e.aEen professionele crimineel en zijn bende weten een jongetje bij zijn rijke ouders weg te halen en nemen hem mee naar een verlaten zomerkamp. Als er dan vreemde dingen beginnen te gebeuren, ontdekken de bendeleden dat ze geen normaal jongetje hebben ontvoerd.


Surviving Christmas
00:30 - 01:55 op BBC2
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (5582 stemmen)
Met Ben Affleck, James Gandolfini, Christina Applegate e.aAls de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.


Three Fugitives
01:15 - 02:50 op BBC1
Actie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (3224 stemmen)
Met Nick Nolte, Martin Short, Sarah Rowland Doroff e.aNet wanneer Daniel Lucas, een ex-bankrover, de gevangenis verlaten heeft en in een bankkantoor een rekening wil openen, wordt het kantoor overvallen door Ned Perry, die Lucas op de koop toe gijzelt. De politie is vanzelfsprekend op de hoogte van Lucas’ criminele verleden, en veronderstelt dat hij en Perry de aanslag samen beraamden.


Body Heat
01:55 - 03:45 op BBC2
Misdaad (1981) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (9375 stemmen)
Met William Hurt, Kathleen Turner, Richard Crenna e.aHet leven van advocaat Ned Racine kabbelt rustig voort, tot hij Matty Walker ontmoet. Ned Beseft dat Matty het soort vrouw is waarvoor mannen een moord zouden begaan.