KPN maakt van RTL Gemist betaaldienst


Abonnees die bij KPN Interactieve TV afnemen moeten volgend jaar gaan betalen voor elk programma dat men via de uitgesteld kijken-dienst RTL Gemist kijkt. Dat heeft KPN bekendgemaakt.

RTL Gemist maakt nu nog onderdeel van het aanvullend Pluspakket uit. De uitgesteld kijken-dienst – waarop programma’s die eerder op RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 werden uitgezonden te zien zijn – komt vanaf 24 januari wel in het basispakket terecht. Maar voor elk programma dat op een later tijdstip wordt teruggekeken moet wel betaald worden. De prijs van een tv-programma varieert en bedraagt minimaal 49 eurocent. Slechts enkele RTL-programma’s zijn gratis terug te zien. Het gaat hierbij vooral om nieuwsuitzendingen.

KPN volgt andere aanbieders
KPN volgt hiermee andere Nederlandse aanbieders. Ook daar kan de abonnee alleen door betaling naar eerder door RTL Nederland uitgezonden programma’s kijken. Onder meer bij UPC, Ziggo en Glashart Media het geval. Het is een direct gevolg van de nieuwe strategie van RTL Nederland waarbij wordt uitgegaan dat uitgesteld kijken een betaaldienst moet worden. RTL Gemist komt in 2013 op meer internettelevisieplatformen beschikbaar. Zo kondigden Samsung en Microsoft voor haar Xbox 360 spelconsole al de komst van RTL Gemist aan. Ook hier gaat het om betaaldiensten.


Geschreven door: Jarco Kriek