Bijna twee miljoen kijkers voor RTL 4-hit Divorce

De dramaserie Divorce, de opvolger van Gooische Vrouwen, is een hit. Er keken zondagavond ruim 1,9 miljoen mensen naar de première op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De door Linda de Mol bedachte tv-serie was de winnaar op prime time. De aanvangstijd was half tien, direct na het nieuwe programma Ontvoerd van John van den Heuvel. Ook die tv-show begon met torenhoge cijfers: er keken precies 1,7 miljoen mensen naar het anderhalf uur durende programma.

Ontvoerd was de nummer drie op prime time. Naast Divorce moest het programma alleen de directe concurrent De Reünie voor laten gaan. De tv-show van Rob Kamphues trok ruim 1,8 miljoen kijkers op Nederland 1.

RTL 4 heeft met deze scores twee grote hits in handen op prime time zondagavond. Een bijzonder mooie prestatie voor het kanaal, omdat juist de zondagavond historisch gezien een moeilijke avond is voor de familiezender.

Miljoenenjacht, een van de weinige RTL 4-hits op zondag, sloot vorige week nog af met bijna 1,8 miljoen kijkers. Divorce overtreft die score.

Zowel Miljoenenjacht als Ontvoerd werden door respectievelijk Linda de Mol en John van den Heuvel gepromoot bij Carlo Boszhard en Irene Moors in Life 4 You. Daar keken deze week ruim een miljoen mensen naar.

De Publieke Omroep-serie Penoza II bleef zondag overeind met een score van 847.000 kijkers.

SBS 6 trok 536.000 kijkers met De Smaakpolitie.