Microsoft heeft in alle stilte de tussenversie 7.8 van Windows Phone uitgebracht. Die goedmaker voor early adopters komt nu naar Nokia's Lumia 800.

De langverwachte upgrade voor Windows Phone 7-gebruikers is toch klaar. Eigenaren van de Nokia Lumia 800 laten weten dat zij de update kunnen installeren, meldt het Nederlandse gebruikersblog WP7.nl. In vier stappen is via synchronisatiesoftware Zune voor het eerst Windows Phone 7.8 te installeren. Na een standaard Nokia-update volgt een gefaseerde opmaat naar de nieuwe Microsoft-firmware.
Begin komend jaar meer

Zowel Microsoft als Nokia hebben zelf niets aangekondigd over de nieuwe software. Sterker nog, de laatste berichten over een upgrade voor Windows Phone 7-gebruikers duiden erop dat de softwareupdate pas na de jaarwisseling komt. Volgens Microsoft krijgen tegen die tijd zoveel mogelijk WP7-toestellen een update naar tussenversie 7.8, zo schreef het bedrijf eerder op zijn blog.

Met de update komen verschillende onderdelen van Windows Phone 8 alsnog naar de eerste groep gebruikers van Windows Phone. Zo kruipt de interface meer naar die van Windows Phone 8, met onder meer een startscherm waarop de app-tegels zijn aan te passen. Windows Phone 8 is eind oktober met veel bombarie gepresenteerd in San Fransisco.
'Weinig extra functies'

Qua extra functionaliteiten valt het voor versie 7.8 op de Nokia Lumia 800 vooralsnog tegen, aldus een eerste recensie op het Windows Phone-gebruikersblog. Zo zouden er nog weinig nieuwe apps aangepast zijn door Nokia.