KPN verkoopt Spaanse tak

KPN heeft een akkoord gesloten met Orange over de verkoop van zijn Spaanse mobiele dochterbedrijf KPN Spain.


Opnieuw heeft KPN een buitenlandse dochteronderneming van de hand gedaan. De verkoop van KPN Spain aan Orange past volgens het Nederlandse bedrijf in zijn strategie om niet-kernactiviteiten te verkopen en zich te focussen op zijn thuismarkten. Afgelopen vrijdag werd bekend dat KPN met 1,35 miljard fors investeert in zijn 4G-netwerk.

Buitenlandse verkoop

KPN Spain is onderdeel van virtuele operator Simyo. In Spanje levert dit merk mobiele diensten aan circa 380.000 Spaanse mobiele bellers. Volgens het persbericht van KPN heeft de verkoop "geen gevolgen voor de dienstverlening aan klanten." Welk bedrag gepaard gaat met de verkoop wordt niet bekend gemaakt.

In januari verkocht KPN zijn resterende buitenlandse activiteiten van dienstverlener Getronics. Vestigingen in BelgiŽ, Luxemburg, Groot-BrittanniŽ, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, MaleisiŽ en Singapore werden van de hand gedaan aan het Duitse bedrijf Aurelius. De Nederlandse tak van Getronic bleef behouden.

Afscheid van Amerika

In 2008 zijn ook de Getronics-activiteiten in Noord-Amerika al verkocht, aan de Amerikaanse ict-dienstverlener CompuCom. Dat betrof de dienstverlening voor werkplekbeheer, applicatiebeheer en adviesdiensten. De koper is hiermee toen de op twee na grootste werkplekbeheerder in de VS en Canada geworden.