Meer Amerikaanse series direct in Nederland te bekijken


HBO startte in maart in Nederland met het vertonen van eigen series binnen 24 uur na eerste Amerikaanse tv-vertoning op haar eigen betaalkanalen. Nu zijn ook series van mediabedrijf Warner direct in Nederland te bekijken.

Het gaat onder meer om de tv-series Gossip Girl, The Vampire Diaries en The Big Bang Theory. Warner heeft hiervoor geen overeenkomst met een tv-zender gesloten. Het heeft onder de naam Day After US een app voor de iPhone en iPad uitgebracht. Deze app is gratis in de Apple appstore te downloaden.

Binnen 24 uur in Nederland te bekijken
Hierdoor zijn Warner tv-series binnen 24 uur na eerste Amerikaanse tv-vertoning te bekijken. De app kan gratis worden gedownload. De eerste aflevering van het eerste seizoen van de aangeboden series worden gratis aangeboden. Voor het bekijken van meer afleveringen dient men te betalen. Men krijgt daarbij de mogelijkheid om afleveringen via een internetstream te bekijken of de aflevering op het Apple-apparaat te downloaden. Verder kan men kiezen of men in SD- of HD-kwaliteit naar de gekozen aflevering wil kijken.


Prijzen tot 25 euro per volledig seizoen
Voor het bekijken van een aflevering van één van de aangeboden series in SD-kwaliteit betaalt men €2,69. Een aflevering in HD-kwaliteit bekijken kast €3,59. Ook kan men een volledig seizoen kopen. Hiervoor wordt in SD-kwaliteit €19,99 en in HD-kwaliteit €24,99 in rekening gebracht. De series zijn overigens niet Nederlands ondertiteld.


Geschreven door: Jarco Kriek