Kabelbedrijf UPC brengt op korte termijn een update voor haar Horizon mediabox uit. Hierbij wordt onder meer het probleem van het groene beeldscherm op sommige televisies grotendeels opgelost.

Het gaat hierbij om een HDCP beveiligingsprobleem dat bij sommige tv-modellen ontstaat wanneer men van de HDMI-aansluiting gebruik maakt. Om naar HDTV te kunnen kijken, dient met de Horizon mediabox via een HDMI-kabel aan te televisie te koppelen. Bij enkele tv-modellen van fabrikanten Sony, Philips en LG ontstaat er een communicatieprobleem tussen Horizon mediabox en televisie. Hierdoor wordt de HDCP-beveiliging geactiveerd waardoor op het tv-scherm een groen beeld geprojecteerd wordt.
Eerste grote update Horizon
Het oplossen van het HDCP-probleem maakt onderdeel van de eerste grote update voor de Horizon mediabox uit. In de afgelopen weken bracht UPC al enkele zogenaamde patch-updates voor haar nieuwste mediabox uit. Hierdoor werd onder meer de navigatie door het menu sneller gemaakt. Wat naast HDCP nog meer in de eerste grote update wordt verbeterd, is nog niet bekend.

Niet alle HDCP-problemen opgelost
UPC lost in de komende update het HDCP-probleem grotendeels op. Op een beperkt aantal tv-modellen van vooral tv-fabrikant Sony behoren de problemen nog niet tot verleden tijd. Een oplossing voor deze tv-modellen wordt echter wel verwacht. Wanneer UPC de eerste update via haar kabelnetwerk naar de actieve Horizon mediaboxen gaat versturen is op dit moment niet bekend. Het kabelbedrijf heeft inmiddels een tweede grote Horizon-update voor de eerste helft van 2013 aangekondigd.