Het team achter open source-project Raspberry Pi opent een applicatiewinkel voor de eigen Linux-distro Raspbian.

Door het overweldigende aanbod van software geschreven voor Raspbian, heeft het team achter micro-pc Raspberry Pi besloten de Pi Store te openen. Daarmee willen zij een one-stop shop creŽren voor alle Raspbian-apps, ontwikkeltools en tutorials.
Al 25 apps beschikbaar

Jonge ontwikkelaars moeten zo gestimuleerd worden apps te schrijven, terwijl ook commerciŽle ontwikkelaars een etalage krijgen voor hun software. Applicaties, tools en hulpprogramma's kunnen al ingediend worden ter goedkeuring.

In de aankondiging schrijft het Raspberry Pi-team dat iedereen welkom is, van hobbyist tot professional. Er zijn nu al 25 applicaties beschikbaar in de Pi Store. Daarvan zijn er 24 gratis, de enige commerciŽle bijdrage is vooralsnog een spelletje van Cobra Mobile, waarvoor 2,39 euro betaald moet worden.
Model A op de markt

Ondertussen is ook het aangekondigde goedkopere Model A op de markt verschenen. Het apparaatje heeft geen ethernetpoort, ťťn usb-poort in plaats van twee en met 256 MB minder werkgeheugen, maar wordt verkocht voor 25 euro. Het voordeel van Model A is dat de micro-pc een stuk energiezuiniger is.

Volgens de makers komt de vraag overal uit het ICT-gebied vandaan: bij robotica, automatisering, partijen die industriŽle controlemechanismen bouwen en particulieren die een goedkoop mediacenter in elkaar willen zetten.