Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 57

Thread: Blizoo проблем

  1. #1
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Blizoo проблем

    Здравейте Колеги,
    от вчера се опитвам да подкарам една карта на близоо, която е платена, активна и работи без проблем в операторския приемник. Тъй като аз нямам кабелен приемник пускам картата с оскам под убунту.
    Колегата bate_dino, който има карта Кабелстар се съгласи да ми помогне да тестваме как работи картата, но имаме някакъв проблем.
    Ето и лога в приложението.
    Настройките на сървара са както следва:

    [reader]
    label = blizoo
    enable = 1
    protocol = mouse
    device = /dev/ttyUSB0
    pincode = 0000
    # services = blizoo
    fallback = 0
    detect = cd
    mhz = 600
    cardmhz = 357
    caid = 0b00
    ident = 0b00:000000
    group = 1
    emmcache = 1,1,2
    lb_weight = 300

    [global]
    # logfile = stdout
    # disablelog = 1
    logfile = /tmp/oscam.log
    clienttimeout = 8000
    fallbacktimeout = 5000
    clientmaxidle = 240
    failbantime = 4000
    failbancount = 2
    cachedelay = 300
    bindwait = 2100
    nice = 10
    serialreadertimeout = 4000
    maxlogsize = 10240
    waitforcards_extra_delay = 800
    preferlocalcards = 1
    readerrestartseconds = 12
    dropdups = 1
    lb_mode = 1
    lb_save = 5000
    lb_stat_cleanup = 1

    [newcamd]
    port = хххх@0b00:000000
    key = 0102030405060708091011121314

    [account]
    user = zzzzz
    pwd = yyyyy
    group = 1
    monlevel = 4
    au = 1
    cccmaxhops = 2
    cccreshare = 2
    keepalive = 1

    Като цяло съм взел настройките от тази тема post#8:http://www.satsupreme.com/showthread...ghlight=blizoo

    Единственото, което не съм настроил са oscam.services. Може ли това да създава проблема
    20/12/2012 10:16:25 820B6B8 c blizoo (0B00&000000/0000/007D/67:0325EBF9343E8847DBCA9B2550776739): rejected group (300 ms) (0/0/0/0) (no matching reader)

    Моля, някой който е успял да подкара такава карта успешно в оскам да даде съвет какво да се прави

    Благодаря
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Blizoo проблем

    от логът ти изглежда че картата си е наред, оскама си я прочита и дори и ем еми вървят, какво поточно не е наред. групата на клиента който се опитва да гледа същата ли е като на риидъра ти. и свали клока на картата на 500 или на 357

  3. #3
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Blizoo проблем

    Quote Originally Posted by ceco2000 View Post
    от логът ти изглежда че картата си е наред, оскама си я прочита и дори и ем еми вървят, какво поточно не е наред. групата на клиента който се опитва да гледа същата ли е като на риидъра ти. и свали клока на картата на 500 или на 357
    Ами не отваря каналите.
    User-a и Readera са в една група.
    На устройството на клиента казва:
    Dec 20 10:01:30.656 [cardclient.core] now trying client Newcamd (ххх.ххх.х.х.:9602)
    Dec 20 10:01:30.961 [cardclient.ecm] Newcamd: card was not able to decode the channel
    Dec 20 10:01:30.961 [cardclient.core] client Newcamd (ххх.ххх.х.х:9602) ECM failed (305 ms)

    И черен екран. :(

    Ще сваля клока, но се съмнявам, че е от това при положение, че разпознава картата нормално. Най-много да не се държи стабилно или да забива, но това ще го разберем като заработи изобщо.

  4. #4
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Blizoo проблем

    махни пина в риидъра

  5. #5
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Blizoo проблем

    Quote Originally Posted by ceco2000 View Post
    махни пина в риидъра
    Махнах го. Пак разпознава картата нормално, но сега колегата bate_dino го няма и не мога да кажа има ли ефект от това.
    Имаш ли представа да ли oscam.services е задължително да го има с попълнени съответните сървиси или трябва да върви и без него.

  6. #6
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Blizoo проблем

    за мен лично не, всичко си върви и без него

  7. #7
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Blizoo проблем

    Quote Originally Posted by ceco2000 View Post
    за мен лично не, всичко си върви и без него
    мога ли да ти дам линия и на теб и да пробваш, да ми кажеш, ще работи ли. Аз нямам приемник с кабелен тунер, а искам да си взема, но искам преди това да съм сигурен, че ще ми работи както трябва. Ако да, ще пиша на лично.
    Благодаря.

  8. #8
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Blizoo проблем

    с най голямо удоволствие но и аз неразполагам с кабелен тунер.

  9. #9
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Blizoo проблем

    Quote Originally Posted by ceco2000 View Post
    с най голямо удоволствие но и аз неразполагам с кабелен тунер.
    :) :) хаха, ясно. А, на какво я подкарваш картата и на какъв пакет си? Имаш ли представ може ли за клиент да се ползва mgcamd?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    20-04-2009
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: Blizoo проблем

    Можеш да ползваш mgcamd , конфигурацията която си сложил съм я тествал на десетки боксове. Ако искаш мога да ти изпратя моите файлове(всички).

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Info Наблюдения върху приемниците с процесор
    By turbopower in forum Линукс базирани
    Replies: 3
    Last Post: 11-12-2012, 06:34:13
  2. OpenELEC проблем, TBS 6921
    By dtvfan in forum PC приемници и карти
    Replies: 7
    Last Post: 28-09-2012, 08:48:12
  3. CCcam проблем
    By galiano in forum CCcam
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2012, 09:06:25
  4. TV Cabo проблем
    By Auditek in forum Кодировки, карти, модули, програматори
    Replies: 21
    Last Post: 31-12-2005, 02:00:38
  5. Replies: 0
    Last Post: 16-06-2005, 15:49:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •