In Nederland is begonnen met het aansluitingen van boerderijen in buitengebieden op het glasvezelnetwerk. Hiervoor wordt de bestaande riolering gebruikt. Deze techniek werd eerder al in het buitenland succesvol gebruikt.

In Nederland heeft glasvezelexploitant Reggefiber deze techniek omarmt. Hierdoor worden de gemeenten Lonneker in het oosten van het land ongeveer veertig boerderijen. Voor het aanleggen van glasvezelkabels door het riool wordt een speciale soort kabel gebruikt. Ook wordt een speciale techniek gebruikt waardoor verstoppingen in het riool voorkomen moeten worden. Nadat de boerderijen op het glasvezelnetwerk van Reggefiber aangesloten zijn, kunnen ze van alle glasvezeldiensten inclusief supersnel internet gebruik maken.
Astra2Connect
Op dit moment kunnen woningen en boerderijen in buitengebieden ook al supersnel internet tot beschikking hebben. Via de satelliet kan men internet- en telefoniediensten via de SES-dienst Astra2Connect gebruik maken. Hierbij kan men sinds kort internetsnelheden die hoger dan ADSL liggen bereiken. Via de satelliet kan men via CanalDigitaal ook tv-diensten afnemen. Hierdoor is een volwaardig triple play-aanbod voor huishoudens en bedrijven in buitengebieden via de satelliet mogelijk.