De 3FM-actie Serious Request breekt alle records van de voorgaande edities. Nederland lijkt ook in economische mindere tijden de djs in het Glazen Huis met gulle giften te ondersteunen.

Dit jaar wordt er geld ingezameld om babysterfte in de wereld tegen te gaan. Hulporganisatie het Rode Kruis bestempelde babysterfte dit jaar als de stille ramp waarvoor 3FM zich tijdens Serious Request moest gaan inzetten.
Tussenstand 4.292.293 euro
Nog nooit gaf Nederland zoveel aan Serious Request. De tussenstand na vier dagen bedraagt 4.292.293 euro. Daarmee halen de 3FM-djs Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra meer dan een miljoen euro per dag in het Glazen Huis op. De verwachting is dat de komende dagen het bedrag dat dagelijks wordt ingezameld hoger wordt. Op de laatste dag maandag 24 december wordt namelijk opbrengst van de grotere landelijke acties die bedrijven voor 3FM Serious Request gevoerd hebben bekendgemaakt.

Serious Request via radio, tv en internet
Serious Request is tot en met 24 december niet alleen op de radio via 3FM te horen. Overal in de wereld kan men via internet naar 3FM luisteren. Via televisie is 3FM Serious Request in zijn geheel via het digitale themakanaal 101.TV te bekijken. Alle tv-aanbieders in Nederland hebben 101.TV op het etalage- of evenementenkanaal geplaatst zodat iedere digitale tv-abonnee naar 3FM Serious Request kan kijken. UPC heeft hierbij ook de interactieve rode knop aangezet. Zodoende kan men via de rode knop van de afstandsbediening direct aan 3FM Serious Request doneren. Gebruikers van de Horizon mediabox die nog geen rode knop functie heeft kunnen via een speciale app die in de Horizon appstore beschikbaar is deze handeling uitvoeren. Op gestelde tijden wordt 101.TV ook via het landelijke tv-kanaal Nederland 1 uitgezonden. Dagelijks is er 3FM Serious Request-journaal op het tijdslot van het tv-programma De wereld draait door op Nederland 3. Op hetzelfde tv-kanaal worden de nieuwsuitzendingen NOS op 3 live vanuit de Oude Markt in Enschede uitgezonden.