Het geheim
09:00 - 10:30 op NED3
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 7 (136 stemmen)
Met Chantal Janzen, Daan Schuurmans, Theo Maassen e.aDe achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.


Spy Kids
09:00 - 10:20 op Veronica
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (17348 stemmen)
Met Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega e.aJuni en Carmen zijn ze zoon en dochter van twee internationale ex-superspionnen. Wanneer een aantal ex-collega´s worden ontvoerd, komen hun ouders opnieuw in actie. Dit plan mislukt volledig, waardoor de twee in gevangenschap belanden. Het lot van de familie ligt nu in handen van Juni en Carmen, die razendsnel het spionnenvak onder de knie moeten zien te krijgen.


The Preacher's Wife
13:30 - 15:30 op BBC2
Drama (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (3506 stemmen)
Met Denzel Washington, Whitney Houston, Courtney B. Vance e.aDe goedgelovige predikant Henry Biggs ondervindt moeilijkheden in z'n huwelijk. Zijn echtgenote Julia, de gospelzangeres in het koor, kan zijn steeds frequentere afwezigheid niet meer aan. Hij is steeds in de weer met de problemen van de buurtbewoners en daarnaast wil een vastgoedmakelaar de kerk laten afbreken. Biggs kan de problemen niet meer aan en roept de hulp van God in. Die komt in de vorm van de engel Dudley, maar Dudley brengt meer problemen met zich mee dan oplossingen.


The Shop Around the Corner
14:05 - 15:40 op Eén
Komedie (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 8.1 (10373 stemmen)
Met Margaret Sullavan, James Stewart, Frank Morgan e.aKralik werkt in de lederwarenhandel van Matuschek en is er erg geliefd. Nadat Novak er komt werken, verdenkt Matuschek dat hij vreemdgaat met zijn vrouw en ontslaat hem. Hij vindt troost in zijn penvriendin en wil weer uitgaan met vrouwen.


The Borrowers
14:30 - 15:55 op BBC1
Komedie (2011) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.2 (519 stemmen)
Met Stephen Fry, Robert Sheehan, Christopher Eccleston e.aKleine mensen wonen onder de vloer van een huis met grote mensen. Totdat ze ontdekt worden en moeten verhuizen.


The Family Holiday
15:30 - 16:57 op NED3
Familiefilm (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (31 stemmen)
Met Dave Coulier, Alexa Fischer, Terisa Greenan e.aVlak voor kerst dreigen de twee weeskinderen, Tim en Amanda van elkaar gescheiden te worden. Ze besluiten daarom weg te lopen bij hun pleegouders en komen op straat terecht, net als het hondje dat altijd in de buurt is. Toevallig is Donald 'Doc' Holiday juist op dat moment op zoek naar een familie. Om het fortuin van zijn overleden oom te kunnen erven en daarmee zijn schulden af te betalen, moet hij zijn leven als oplichter opgeven en een echte familieman worden. Doc betaalt Tim en Amanda om zich voor te doen als zijn kinderen. Hij huurt een kinderoppas in als zijn vrouw en samen vormen zij het ideale gezinnetje, compleet met hond. Zal de truc werken?


Barbie: A Perfect Christmas
15:35 - 16:45 op Nickelodeon
Animatie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 3.7 (151 stemmen)
Met Diana Kaarina, Jennifer Waris, Rachel Harrison e.aDe vakantie van Barbie en haar zusjes Skipper, Stacie en Chelsea krijgt tijdens de feestdagen een onverwachte wending. Nadat hun vliegtuig door een sneeuwstorm wordt omgeleid, bevinden de meiden zich ver weg van hun geplande droomvakantie in New York. Gestrand in een afgelegen herberg in het kleine stadje Tannenbaum zien ze hun droomvakantie al helemaal in het water vallen. Maar al snel beleven ze magische momenten en worden ze gastvrij verwelkomd door nieuwe vrienden. Als dank voor dit overweldigende onthaal, zetten zij al hun muzikale talenten in om een optreden te verzorgen voor de gehele stad. De meiden zien al snel in dat juist het samenzijn het allerbelangrijkste is van een perfecte kerstviering.


Cool Runnings
15:55 - 17:30 op BBC1
Avontuur (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (18464 stemmen)
Met Leon, Doug E. Doug, Rawle D. Lewis e.aHet waargebeurde swingende verhaal van vier Jamaicaanse atleten die vechten om hun droom te verwezenlijken: als bobslee-team meedoen aan de Olympische Spelen in Calgary...


First Knight
17:25 - 19:30 op BBC2
Avontuur (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (17020 stemmen)
Met Sean Connery, Richard Gere, Julia Ormond e.aLancelot gaat op reis naar Camelot, niet alleen om zich tot ridder te laten slaan maar ook uit liefde voor lady Guinevere. Zij is echter voorbestemd om met koning Arthur in het huwelijk te treden, maar ze komt erachter dat ze van beide mannen houdt. Koning Arthur nodigt beiden uit in zijn koninkrijk, maar weet niet dat zijn liefde en vertrouwen op de proef zullen worden gesteld.


Charlie and the Chocolate Factory
20:00 - 22:15 op NET5
Avontuur (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (78068 stemmen)
Met Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly e.aSjakie, een jongen met een groot hart en afkomstig uit een arm gezin, leeft in de schaduw van de legendarische chocolatier Willie Wonka (Johnny Depp) en zijn mysterieuze chocoladefabriek. Na een lange tijd geïsoleerd te zijn geweest van zijn familie en de buitenwereld, organiseert Wonka een bizarre wedstrijd. Er worden vijf gouden toegangskaartjes in de verpakking van Wonka chocoladerepen verstopt. Wie een van de gouden kaartjes vindt, krijgt een rondleiding door Wonka's ongelooflijke fabriek en de winnaar krijgt een prijs om nooit te vergeten. Vijf kinderen waaronder Sjakie vinden het gouden kaartje. Zij krijgen toegang tot de wereld van de legendarische snoepmaker: een fabriek waar in geen 15 jaar iemand is geweest. Verbijsterd door het ene wonderbaarlijke uitzicht na het andere, wordt Sjakie aangetrokken tot de buitengewone wereld van Wonka in dit avonturenverhaal....


Furry Vengeance
20:15 - 22:00 op RTL5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 3.4 (8076 stemmen)
Met Brendan Fraser, Ricky Garcia, Eugene Cordero e.aBrendan Fraser heeft de eer om in Furry Vengeance de strijd aan te gaan met de vele diertjes uit het bos die er alles aan doen om een grootste verbouwing van hun leefomgeving te voorkomen.


Les bronz?font du ski
21:10 - 22:40 op TV5
Komedie (1979) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (2906 stemmen)
Met Josiane Balasko, Michel Blanc, Maurice Chevit e.aMidden in de nacht komen vakantiegangers uitgeput aan in een vakantieclub in Ivoorkust. Ze zijn van plan om zo goed mogelijk te profiteren van deze vakantieweek en hun dagelijkse beslommeringen te vergeten, ze beleven deze zeven dagen dan ook intens en leren nieuwe mensen kennen.


Loving Miss Hatto
21:30 - 23:00 op BBC1
Drama (2012) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Alfred Molina, Rory Kinnear, Francesca Annis e.aDrama gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Joyce Hatto, die ondanks jarenlange frustraties, gebroken dromen en kanker toch internationaal beroemd werd.


The Edge
22:00 - 00:15 op RTL5
Drama (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (13395 stemmen)
Met Anthony Hopkins, Alec Baldwin, Elle Macpherson e.aDoor een vliegtuigongeluk in de ijskoude wildernis van Alaska zijn de multimiljonair Charles Morse en de zelfingenomen modefotograaf Robert Green op elkaar aangewezen om te overleven. Beiden ontdekken al snel dat het grootste gevaar niet uit de natuur komt.


Led Zeppelin: Celebration Day
22:15 - 23:20 op Canvas
Documentaire (2012) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 9.1 (542 stemmen)
Met Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones e.aOp 10 december 2007 trad Led Zeppelin eenmalig op in de Londense O2 Arena. Het concert was een homage aan hun goede vriend en Atlantic Records oprichter Ahmet Ertegun. Wat volgde was een twee uur durende tour de force van het beste werk van de legendarische rock band. John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant werden vergezeld door Jason Bonham, de zoon van de overleden drummer John Bonham, voor een optreden van zestien van hun beste nummers waaronder Whole Lotta Love, Rock And Roll, Kashmir en Stairway To Heaven.


Fred Claus
22:15 - 00:25 op NET5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (4192 stemmen)
Met Vince Vaughn, Paul Giamatti, John Michael Higgins e.aKerstkomedie over Fred, de luie broer van de kerstman, die noodgedwongen moet verhuizen naar de Noordpool.


Paniek In Het Dorp
23:55 - 01:15 op TV5
Animatie (2009) uit België
IMDB-rating: 7.2 (3059 stemmen)
Met Stéphane Aubier, Jeanne Balibar, Nicolas Buysse e.aCowboy en Indiaan zijn eeuwige chaoten. Hoe creatief hun ideeën en plannen ook zijn, ze draaien altijd uit op een ware ramp. Ditmaal willen ze Paard een gelukkige verjaardag wensen met een origineel cadeau: een zelf te monteren barbecue! Geen slecht plan maar hun bestelling loopt volledig in het honderd. In plaats van een barbecue worden maar liefst vijf biljoen bakstenen geleverd. Dit is geen verjaardagscadeau meer, maar een tsunami! Het huis van Paard wordt verpletterd. Er zit niets anders op dan het huis opnieuw te bouwen. Maar dieven hebben het op de pas opgetrokken muren gemunt. Paard vreest dat zijn date met Mevrouw Longrée, de merrie van zijn dromen en pianolerares in het conservatorium, in het water zal vallen. Hij zal niet van zijn speciale dag kunnen genieten en moet het opnemen tegen gruwelijke onderzeese wezens, een boze beer, drie zotte wetenschappers en een psychopathische matriarch.


Memento
00:25 - 02:25 op RTL8
Misdaad (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 8.6 (206200 stemmen)
Met Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano e.aLeonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord van z'n vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tattoeages en het maken van polaroid foto's.


Grumpy Old Men
01:15 - 02:55 op BBC1
Komedie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (11173 stemmen)
Met Jack Lemmon, Walter Matthau, Ann-Margret e.aBuurmannen John en Max kennen elkaar al meer dan zestig jaar en doen erg hun best om elkaar dwars te zitten. Hun leven verandert plots als de overactieve en levenswijze Ariel aan de overkant van de straat komt te wonen.


French Film
02:00 - 03:25 op BBC2
Komedie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.4 (361 stemmen)
Met Adrian Annis, Benjamin Bellecour, Hugh Bonneville e.a'French Film' is een Britse hommage aan de Franse liefdesfilm. Jed moet de Franse pompeuze cineast Thierry Grimandi (Cantona) interviewen, en ergert zich dood aan zijn aanmatige opvattingen over de liefde. Vreemd genoeg begint zijn eigen leven zich óók af te spelen als een Franse liefdesfilm. Zijn vriendin Cheryl vlucht weg wanneer hij haar ten huwelijk vraagt; hij is verliefd op Sophie, de vriendin van zijn beste vriend Marcus, en Marcus ontmoet op zijn beurt weer een oude jeugdliefde...


They Knew What They Wanted
03:25 - 04:50 op BBC2
Drama (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (141 stemmen)
Met Carole Lombard, Charles Laughton, William Gargan e.aNa een correspondentie besluit Amy (Carole Lomard) te trouwen met Tony (Charles Laughton), de Italiaans-Amerikaanse eigenaar van een wijngaard. Tony heeft haar echter al beduveld door een foto op te sturen niet van zichzelf, maar van zijn knappe jonge rechterhand Joe (William Gargan). Amy besluit toch te trouwen met Tony en begint een dramatische affaire met de voorman.