Ziggo heeft een belangrijke rechtszaak over haar TV App van twee Amerikaanse aanklagers gewonnen. De rechtbank heeft een patent dat zou worden geschonden ongeldig verklaard.

De rechtbank in Den Haag heeft de zaak van de Amerikaanse bedrijven Starsright en Rovi in het voordeel van Ziggo beslist. Zij claimden dat Ziggo met de app hun patenten schendt, maar de rechtbank verklaarde het patent ongeldig. Ziggo voerde aan dat het feitelijk een soort webbrowser is. Abonnees kunnen er een tv-gids mee opslaan en doorzoeken.

Ziggo steeds interactiever
De TV App is één van de interactieve applicaties waar Ziggo het afgelopen jaar mee kwam. Abonnees kunnen er op mobiele apparatuur en tweede schermen programma's bekijken en opnemen. Ziggo is daarnaast bezig met het testen van een nieuw interactief platform. Daarnaast voert Ziggo deze dagen een grote landelijke campagne onder het motto 'hebben hebben hebben, het meest gewilde cadeau van 2012'. Ziggo hoopt daarmee zoveel mogelijk abonnees over te halen om met korting een interactieve decoder aan te schaffen.