Wordt 5 inch het nieuwe 4,7 inch? Dat lijkt er wel op. ZTE heeft met de Grand S een smartphone met dit schermformaat op de planken liggen.

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn foto’s en tekeningen verschenen van het toptoestel van ZTE, dat op de consumentenelectronicabeurs CES aangekondigd zal worden. Naast Sony, HTC en nog veel meer merken zal ZTE dus ook met een 5 inch-telefoon komen. Het 1080p HD-scherm van de Grand S belooft heel veel goeds voor de toekomstige gebruikers. In verschillende media wordt al gesproken van het dunste 5 inch-toestel dat binnenkort beschikbaar zal zijn, de Grand S zal naar alle waarschijnlijkheid maar 7,6 mm dik zijn.

De geruchten gaan dat de ZTE Grand S een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro in het vooronder heeft liggen met 2 GB RAM en aan de achterzijde een 13 megapixel-camera. Via Weibo is ook de onderstaande tekening naar buiten gekomen waaruit we ook nog wat informatie kunnen halen. Zo zien we dat de Grand S een unibody zal hebben en we weten al dat hij een keramieken afwerking zal hebben. We zien ook dat de achterzijde van dit toestel aan de bovenzijde een stuk dikker zal zijn, vermoedelijk vanwege de camera. Zoiets hebben we ook gezien bij de Huawei Ascend P1.Beschikbaarheid

De ZTE Grand S zal tijdens de CES officieel worden geļntroduceerd, en daar zullen we hopenlijk meer informatie krijgen over dit toestel. Het merk ZTE is niet vreemd in Nederland, als je goed zoekt kun je wel wat low-end toestellen van dit merk tegenkomen. Of de Grand S naar Nederland zal komen is niet bekend.

Via: Androidworld