iPad 5 mogelijk in maart 2013

Apple beweegt zich sneller dan ooit op de tabletmarkt. De iPad 4 is afgelopen maand nog niet gelanceerd of de iPad 5 komt er alweer aan. Tenminste, als je de geruchten moet geloven.

Volgens de website Macotakara zal Apple een dunnere, lichtere versie van de iPad met een 9,7 inch beeldscherm in maart 2013 uitbrengen. Dat is slechts vijf maanden na het verschijnen van de iPad 4. Als dit gerucht waar is, dan zal Apple binnen een jaar tijd maar liefst drie verschillende versies van de immer populaire iPad hebben uitgebracht. Het is te hopen voor Apple dat de huidige iPad-gebruikers dit pikken. Natuurlijk is een computer alweer verouderd zodra hij is aangeschaft, maar met de iPad gaat het nu wel heel hard.

Naar verwachting zal de iPad 5 veel overnemen van de iPad mini. Zo zou hij met ruim 7 millimeter ongeveer net zo dik worden als de iPad mini. Verder zou hij korter en minder breed worden.

Ook voor de iPad mini zijn er verbeteringen te verwachten. De tweede generatie van deze kleine tablet zou volgens de geruchten een Retina-scherm krijgen met dezelfde resolutie als de iPad 3 en 4 (2048 x 1536 pixels).

Via: 9to5mac