Drie RKK programma's in Top 25 met Kerstmis


Omroep RKK staat met drie tv-programma's in de kijkcijfertop 25 van Eerste Kerstdag. Uitschieter is 'Kerst met de Zandtovenaar' dat 525.000 kijkers bereikte op Zapp (Ned3). Het tv-programma was een registratie van het kerstverhaal door de zandtovenaar Gert van de Vijver, gelardeerd met kerstliederen door artiesten als Iris Kroes en Charly Luske. Niet eerder haalde een regulier programma bij Zapp zo'n hoge score.

Daarnaast scoorde RKK ook met klassiekers als 'Kerst in Rome'. Daarin blikt Antoine Bodar vanuit de eeuwige stad terug op het afgelopen jaar en maakt hij een uitstapje naar Spoleto waar een kerstafbeelding uit de vijftiende eeuw te bewonderen is. Zo'n 450.000 kijkers stemden op Ned2 af op deze klassieker, zoals 410.000 kijkers dat ook deden met de zegen van de Paus voor de stad en de wereld.

Toekomst RKK?
RKK is een van de religieuze omroepen die met voortbestaan worden bedreigd. "Het zegt veel over de unieke functie van omroep RKK dat met Kerstmis zo wordt gescoord met programma's", aldus Leo Fijen, hoofd RKK. "Juist met zo'n kerkelijk en christelijk hoogfeest toont RKK aan dat deze kleine levensbeschouwelijke omroep niet gemist kan worden in het publieke bestel." [Radio.NL]