Animal Crackers terug bij de Tros op Ned1


De dieren zijn weer aan het woord in zes nieuwe afleveringen van Andre van Duin's Animal Crackers. Vanaf zaterdag 5 januari 2013 wordt de kijker op Ned 1 om 20.30 uur meegenomen in de wereld van de dieren en op sleeptouw genomen door ‘special reporter’ Jan Wijdbeens. Op zijn zo bekende en eigenzinnige manier gaat hij op zoek naar de liefde tussen mens en dier.

Wijdbeens laat zich onder andere opleiden tot poezenfluisteraar, maakt contact met de dieren en gaat langs bij dierenliefhebbers, op zoek naar bijzondere verhalen. Zoals de kijker van Jan Wijdbeens gewend is, zorgt dit voor hilarische situaties.

Tijdens zijn zoektocht komt Wijdbeens in verschillende dierentuinen waar hij de dieren voedert, de hokken schoonmaakt en de oppassers leert kennen. Ook praat hij met de poes van zijn buurvrouw en bouwt hij zo’n speciale band op met een Vlaamse reus dat het beestje hem een high five geeft. Verder ontmoet hij een holistische hondenheler die weelderig met bloesems en acupunctuurnaalden omgaat. [Radio.NL]