Nieuw jazzprogramma met Hans Dulfer bij Concertzender


Saxofonist Hans Dulfer is vanaf januari 2013 terug met een wekelijks radioprogramma met de titel 'Front Runnin'. In dit uur bij de Concertzender presenteert hij zijn favoriete muziek. Dit vult hij aan met anekdotes en ervaringen uit zijn muzikale loopbaan. Het nieuwe jazzprogramma bij de Concertzender is elke dinsdagavond van 22.00 tot 2300 te horen en elke zaterdagmiddag van 16.00 tot 17.00.

Onvoorbereid en improviserend neemt Hans Dulfer de luisteraar mee naar hoogte- en dieptepunten in de jazz. “Als ik het niks vind dan zet ik de muziek gewoon uit. Of ik draai drie platen door elkaar."

Hans Dulfer: “Mijn radioprogramma is anders dan de anderen. Ik improviseer. Net als in mijn muziek. Met mijn band repeteer ik nooit. Ik ga gewoon spelen en kijk wat er komt. Je moet niet volgen. Je moet origineel zijn, anders, doen wat anderen niet doen. Zo maak ik mijn radioprogramma’s ook: ik lees geen voorafgeschreven teksten voor, maar laat mezelf verrassen door de platen die ik mee heb genomen. Dat kan alles zijn: jazz, erdoorheen opeens een heavy metal nummer of Latin, Tibetaans. Drie platen door elkaar. Kan ook.” [Radio.NL]