Vermist voortaan weer wekelijks op tv

De tv-hit Vermist van Jaap Jongbloed komt voortaan niet meer eens in de twee weken, maar wekelijks op televisie. Dat vertelt hij vrijdag in De Telegraaf. De Publieke Omroep wil veel bekeken programma’s dichter op elkaar laten terugkeren, schrijft de krant. Daarom is voor Vermist gekozen voor een ritme van vier wekelijkse uitzendingen na elkaar, gevolgd door vier weken rust. “Die we natuurlijk gebruiken om de nieuwe afleveringen weer mooi in de steigers te zetten“, zegt hij.

Vermist trapt vrijdagavond af met een nieuw seizoen. “Verzoeken om onze hulp blijven binnenstromen. We zien dat vooral de problematiek rond loverboys en kinderontvoering nog steeds toeneemt. Wat dat betreft, lig er nog genoeg werk voor ons.”

De TROS-show kijkt terug op een mooi 2012, waarin er één keer een licht paniekmoment was. “Dit jaar ging het één keer tijdens een live-uitzending bijna helemaal mis. Het was de bedoeling dat een vader en dochter in onze uitzending herenigd zouden worden. Zij had echter een verlopen paspoort en kwam Amerika niet uit.”

“We moesten toen heel snel een ander onderwerp inbrengen. Dat kun je echt niet hebben hoor, zo vlak voor uitzending.”