De Avro start vanaf 3 januari 2013 een nieuwe reeks van het programma Wie is de Mol?. Tien bekende Nederlanders storten zich in het grote avontuur en vertrekken samen met presentator Art Rooijakkers naar Zuid- Afrika. Daar opent de jacht voor Zarayda Groenhart, Joep van Deudekom, Tim Haars, Kees Tol, Carolien Borgers, Ewout Genemans, Tania Kross, Daniël Boissevain, Janine Abbring en Paulien Cornelisse naar de mol.

Tien weken lang voeren de kandidaten opdrachten uit om gezamenlijk de pot te spekken. De zoektocht naar de Mol in hun midden wordt ook in Zuid-Afrika een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen zijn sleutelwoorden die bij deze bekende Nederlanders niet altijd samengaan. Wie van hen de Mol is, gaat ook dit seizoen de kandidaten én de kijker continu bezighouden.

In de eerste aflevering wordt het vertrouwen tussen de BN’ers direct op de proef gesteld. Spelen de kandidaten het spel voor zichzelf en verdienen ze daarmee misschien een vrijstelling of spekken ze de pot? Dat zal blijken in een spannende opdracht die de kandidaten tot grote hoogte doet stijgen.

Wie is de Mol? is vanaf 3 januari iedere donderdag om 20.30 uur te zien op Nederland 1. [Radio.NL]