Iep!
09:00 - 10:10 op NED3
Drama (2009) uit België
IMDB-rating: 6.3 (149 stemmen)
Met Huub Stapel, Diederik Ebbinge, Stefan de Walle e.aIep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.


Eight Below
10:40 - 12:30 op BBC1
Avontuur (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (12832 stemmen)
Met Paul Walker, Bruce Greenwood, Moon Bloodgood e.aJerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun slee-honden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.


The Secret Garden
14:05 - 15:35 op Eén
Drama (1949) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (1033 stemmen)
Met Margaret O'Brien, Herbert Marshall, Dean Stockwell e.aMary Lennox, een verwend Engels meisje dat is opgegroeid in India, komt bij haar oom te wonen als haar ouders overlijden. In het grote landhuis in Yorkshire heerst een sombere, melancholieke sfeer. Mary wordt er streng opgevoed. Op den duur raakt ze echter bevriend met de buurjongen en met een raaf die haar naar een geheime tuin leidt. 's Nachts hoort ze regelmatig geschreeuw en gejammer ergens in huis. Niemand wil haar hier iets over vertellen. Mary gaat zelf op onderzoek uit. Deels in zwart/wit, deels in kleur.


Bedknobs and Broomsticks
14:40 - 16:30 op BBC1
Avontuur (1971) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (5875 stemmen)
Met Angela Lansbury, David Tomlinson, Roddy McDowall e.aEglantine Price is niet zo maar een gewone heks. Zij woont in Pepperinge Eye, snort rond op een door zwavel aangedreven motorfiets, eet wortels en netels, leert haar stiel per briefwisseling met professor Emelius Brown en droomt ervan de nazi’s, die Engeland met een invasie bedreigen, door haar toverkunsten te vernietigen. Dat is echter niet zo eenvoudig als de corresponderende heks had gedacht. De professor moet zijn school sluiten voor het einde van de cursus. Om de bevrijdende toverformule plus toversteen in haar macht te krijgen, moet Eglantine heel wat lastige obstakels trotseren.


Max Pinlig
15:30 - 17:05 op NED3
Komedie (2008) uit Denemarken
IMDB-rating: 6.3 (96 stemmen)
Met Samuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Lars Bom e.aMax schaamt zich nogal voor zijn moeder en hij wil indruk maken op het nieuwe meisje in de klas: Ofelia. Maar hoe doe je dat als je moeder zo un-cool is, je een bekende rare buurman hebt en er een gevangene in je huis logeert?


Rags
15:35 - 17:00 op Nickelodeon
Komedie (2012) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (647 stemmen)
Met Keke Palmer, Max Schneider, Isaiah Mustafa e.aCharlie Spring (Max Schneider) is een wees die samen met zijn verwende stiefbroers bij zijn bittere, liefdeloze stiefvader woont. Wanneer hij in contact komt met de popster Kadee Worth (Keke Palmer) zou zijn grote droom om een zanger te worden wel eens uit kunnen komen.


Stealing Christmas
17:00 - 18:40 op RTL5
Drama (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (241 stemmen)
Met Tony Danza, Lea Thompson, Angela Goethals e.aEen dief weet na zijn inbraak in een warenhuis te ontsnappen en belandt in een klein dorpje. Hij blijkt uiteindelijk toch een goed hart te hebben wanneer hij voor drie weken een baantje neemt als kertman en ondertussen een eenzame weduwe en haar dochtertje leert kennen.


Force 10 from Navarone
18:00 - 20:00 op BBC2
Actie (1978) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (4628 stemmen)
Met Robert Shaw, Harrison Ford, Barbara Bach e.aIn de Tweede Wereldoorlog worden verschillende militaire experts samengevoegd tot een groep om een geheime missie uit te voeren: een dam bezetten en vervolgens opblazen.


Christmas with the Kranks
18:40 - 20:30 op RTL5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 4.6 (6780 stemmen)
Met Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd e.aLuther en Nora Krank hebben hun hele leven trouw Kerstmis gevierd, maar nu hun dochter Blair als vrijwilligster van het Vredeskorps in Peru is, wacht de Kranks dit jaar een eenzame Kerst. Op een avond ziet Luther een poster in een reisagentschap en beeldt zich in hoe Nora en hij een cruise in de zonnige Caraïben maken. Nora is al vlug gewonnen voor het idee, maar de buren zijn ronduit geschokt. Tot overmaat van ramp weigert Luther dit jaar de kerstversieringen aan te brengen waarvoor de straat vermaard is. Het gekibbel tussen de Kranks en hun buren escaleert al vlug en dreigt de hele kerstsfeer grondig te bederven. En dan krijgen de Kranks onverwacht een telefoontje van Blair. Ze komt toch naar huis voor Kerstmis. Nu rest hun nog amper 24 uur om zichzelf en alle buren weer in een echte kerststemming te krijgen.


Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
20:00 - 22:00 op NET5
Avontuur (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (38392 stemmen)
Met Jim Carrey, Liam Aiken, Emily Browning e.aViolet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten die ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.


Imagine That
20:30 - 22:40 op RTL5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (6023 stemmen)
Met Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Yara Shahidi e.aWanneer het leven van Evan (Eddie Murphy) steeds meer op een grote mislukking begint te lijken, nodigt zijn dochter hem uit in haar fantasiewereldje, waar de oplossingen voor zijn problemen schijnbaar voor het grijpen liggen.


Les bronz?font du ski
21:10 - 22:35 op TV5
Komedie (1979) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (2906 stemmen)
Met Josiane Balasko, Michel Blanc, Maurice Chevit e.aMidden in de nacht komen vakantiegangers uitgeput aan in een vakantieclub in Ivoorkust. Ze zijn van plan om zo goed mogelijk te profiteren van deze vakantieweek en hun dagelijkse beslommeringen te vergeten, ze beleven deze zeven dagen dan ook intens en leren nieuwe mensen kennen.


Dossier K.
22:00 - 00:00 op NED3
Actie (2009) uit België
IMDB-rating: 6.8 (1122 stemmen)
Met Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani e.aEen brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed. Erik Vincke (Koen De Bouw) en Freddy Verstuyft (Werner De Smedt) proberen de zaak op te lossen maar komen terecht in een spiraal van geweld waar niemand uit lijkt te kunnen ontsnappen.


Four Christmases
22:00 - 23:40 op NET5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (27877 stemmen)
Met David Aranovich, Didi Banks, Sterling Beaumon e.aKate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) zijn een gelukkig stel samen. Met de kerst in aantocht schijnen ze alles voor elkaar te hebben totdat hun ouders vragen dat ze kerst bij hun komen vieren. Omdat al hun ouders gescheiden leven zorgt dit voor problemen.


London
22:30 - 00:15 op RTL8
Drama (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.4 (6367 stemmen)
Met Chris Evans, Jessica Biel, Joy Bryant e.aSyd is helemaal ingestort nadat er een eind gekomen is aan zijn passionele en stormachtige relatie met de opwindende London. Terwijl hij zichzelf troost met drugs en alcohol komt Syd erachter dat London's vrienden bezig zijn een afscheidsfeestje voor haar te organiseren. Woedend, omdat ze hem niets over haar plannen verteld heeft, neemt Syd zijn dealer op sleeptouw en gaat langs op het afscheidsfeestje in de hoop dat hij London kan overhalen de stad niet te verlaten, wat daar ook voor nodig is ...


Doctor Dolittle
22:40 - 00:20 op RTL5
Familiefilm (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (19627 stemmen)
Met Eddie Murphy, Ossie Davis, Oliver Platt e.aJohn Dolittle is gelukkig getrouwd en een succesvol arts, die zijn leven goed onder controle lijkt te hebben. Tot op zekere dag een van zijn lang onderdrukte talenten weer naar boven komt; namelijk het feit dat hij met dieren kan praten! De wereld staat op zijn kop, nu ieder diertje in zijn omgeving naar hem komt met zijn problemen.


Moon
23:00 - 00:30 op BBC2
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8 (131399 stemmen)
Met Sam Rockwell, Kevin Spacey, Matt Berry e.aAstronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation, ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere 'ik'. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terugkomt naar huis.


Les randonneurs
23:55 - 01:35 op TV5
Komedie (1997) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6 (949 stemmen)
Met Benoît Poelvoorde, Karin Viard, Géraldine Pailhas e.aVijf Parijse vrienden: Nadine, Cora, Eric, Louis en Mathieu, gaan op trektocht door Corsica. Hun gids Eric is de minnaar van Nadine. Voor het einde van de eerste dag heeft Cora er al genoeg van.


Blade Runner
00:30 - 02:20 op BBC2
Actie (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 8.3 (149320 stemmen)
Met Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young e.aLos Angeles, 2019: Deckard (Ford) is een Blade Runner: een politieagent die ingezet wordt om "Replicants" (androïden) uit te schakelen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken als er 5 replicants de controle over een ruimteschip weten te krijgen, en terugkeren naar Aarde.


Open Range
01:25 - 03:40 op BBC1
Drama (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (21068 stemmen)
Met Robert Duvall, Kevin Costner, Annette Bening e.aCharley Waite (Kevin Costner) is een ex-gunfighter die nu veedrijver is in de crew van Boss Spearman. Wanneer ze op een dag met hun vee door het stadje Harmonville komen, worden ze bedreigd door een corrupte sheriff (James Russo). Hierdoor moeten ze actie ondernemen en ontmoeten ze onder andere de mooie dame Sue Barlow.