Nederland voorop met tweede scherm en social media

In de Verenigde Staten wil het gebruik van Apps via televisie nog niet zo aanslaan. In BelgiŽ ook nog niet, maar in Nederland des te meer. Nederland is dan ook kampioen met social media.

Amerikanen gebruiken Apps op hun televisies nog maar mondjesmaat, maar gebruiken wel met name Twitter om over televisie te praten. In BelgiŽ wordt ook vooral nog traditioneel tv gekeken en spelen tweede schermen nog nauwelijks een rol bij televisie kijken. Op tienduizend respondenten gebruikte nog niet een procent het op die manier, en dan nog met name jongeren. Nederland heeft een grote voorsprong die ook op social media zichtbaar is.


Nederlander kampioen social media
Op gebied van social media zijn de Nederlanders wereldwijd gezien kampioenen. Er wordt vrijwel nergens zoveel getwitterd en ook facebook wordt steeds meer omarmd. Kabelbedrijven als Ziggo en UPC hebben in 2012 ingespeeld op het gebruik van tweede schermen en de activiteit op social media. Zo introduceerde Ziggo diverse mobiele Apps waaronder de televisiegids en UPC brengt met het project Horizon ook de nieuwe manier van televisie kijken steeds meer onder de aandacht. De Horizon box beschikt dan ook standaard over de Apps voor social media. Recent is ook kabelbedrijf Delta in Zeeland begonnen met het aanbieden van Apps voor op tweede schermen, zoals tablets, iPhones of Android toestellen.

Geschreven door: Jan-Hein Visser