Een Chinese website meldt dat Apple in 2013 een slim horloge zal uitbrengen. Deze communiceert via bluetooth 4.0 met andere apparaten.

Een Chinese gadgetnieuws-website heeft informatie die erop zou duiden dat Apple samen met Intel bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch, ofwel slim horloge. Deze iWatch zou met andere Apple-apparaten kunnen worden verbonden via bluetooth. Het horloge zou een 1,5 inch PMOLED scherm hebben.

Dit klinkt misschien wel gekker dan dat het is. Sony heeft al een smartwatch op de markt gezet met Android. Apple zelf had met de iPod Nano al een apparaat in handen dat makkelijk als horloge te gebruiken is met een passend polsbandje. Deze heeft echter geen bluetooth-mogelijkheden, wat voor gebruikers wellicht wenselijk zou kunnen zijn.

Volgens de bron zou Apple het horloge al in 2013 op de markt brengen. Op zich is er een markt voor slimme horloges, aangezien Pebble en MetaWatch een succes zijn gebleken. Hoe groot die markt is valt nog te bezien. Of Apple zich werkelijk op een dergelijke markt durft te begeven is natuurlijk afwachten.

Apple heeft er wel een handje van om apparaten populair te maken en op een kleine markt een enorme vraag te creŽren. Een goed voorbeeld daarvan is de tablet-markt. Met het energiezuinige bluetooth 4.0 zou de tijd volgens Apple rijp kunnen zijn voor een smartwatch.

Via: PCM