'The A Team' meest gedraaide plaat op radiostations in 2012


'The A Team' van Ed Sheeran was in het jaar 2012 het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat is 3.451 keer te horen geweest op de landelijke publieke en commerciŽle zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder meer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.

'The A Team' is de eerste single van het album + van Ed Sheeran. Op 8 oktober 2011 kwam deze plaat de Nederlandse Top 40 binnen. De plaat heeft de 5e positie behaald in de Top 40 en stond 32 weken genoteerd. Op de 2e positie vinden we met 3.418 plays 'Somebody That I Used To Know' van Gotye.In de Regio Top 100 (regionale stations) staat 'Ai Se Eu Te Pego' van Michel Telo op de eerste positie.

In de Top 100 staan verder 17 artiesten van Nederlandse herkomst: 7 Nederlandstalige platen en 10 Engelstalige platen. 'Bagagedrager' van Gers Pardoel is hiervan de grootste hit op de 13e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten.

Universal Music is marktleider met 24 noteringen in de Top 100, Warner Music volgt met 15 noteringen. SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, onder meer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations. Met behulp van de Songtracker app (iOS/Android) kan actueel gebruik op radio worden gevolgd. [Radio.NL]