HBO in meer Nederlandse huishoudens


Het betaalkanaal HBO is binnen een jaar in het overgrote deel van de Nederlandse huiskamers beschikbaar. Nadat onlangs HBO bij UPC werd toegevoegd, gaat Stichting Kabel Veendam (SKV) dat nu ook doen.

HBO komt vanaf februari bij SKV als premium betaalzender in het zenderaanbod. Het kabelbedrijf gaat de drie filmkanalen van HBO zowel in SD- als HD-kwaliteit aanbieden. Net als bij de meeste andere aanbieders in Nederland dient de SKV-abonnee hiervoor 14,95 per maand te betalen. Naast de doorgifte van HBO komt SKV in februari ook met een nieuw aanvullend Plus-pakket.

Tele2 en Caiway blijven achter
HBO is in Nederland bij binnen tien maanden bij de grotere aanbieders beschikbaar. Naast Ziggo dat deels eigenaar van HBO Nederland is kan men de betaalzender ook bij KPN, XS4All, Telfort, UPC, CanalDigitaal, Glashart Media, Vodafone TV en Delta Kabel bekijken. Opvallende achterblijver is Caiway, dat tv-diensten via kabel en glasvezel aanbiedt. Caiway stond lange tijd in Nederland bekend als aanbieder die nieuwe tv-kanalen als eerste in het zenderaanbod opnam. Naast Caiway biedt ook Tele2 dat rond de 250.000 tv-abonnees heeft HBO nog niet aan.


Geschreven door: Jarco Kriek