Foeksia De Miniheks
09:00 - 10:15 op NED3
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 5.6 (92 stemmen)
Met Annet Malherbe, Marcel Hensema, Porgy Franssen e.aFoeksia is een miniheksje dat wordt opgevoed door de tovenaar Kwark. Als ze later groot is wil ze net zo goed leren toveren als haar vader en is daarom ook heel blij als ze nar de Heksenschool in het grote Heksenbos mag. Daar leert ze wind maken en speelt ze met wolken. Maar als Foeksia in het bos het jongetje Tommie ontmoet en hem volgt naar de mensenstad ontdekt ze iets vreselijks. Tommies oom Rogier wil het Heksenbos platgooien en er een snelweg aanleggen, er nog maar één ding op. Ze zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.


Underdog
10:00 - 11:15 op BBC2
Actie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 4.2 (5639 stemmen)
Met Jason Lee, Peter Dinklage, James Belushi e.aNa een ongeluk in het mysterieuze lab van de gestoorde wetenschapper Dr. Simon Barsinister, verandert een normale beagle onverwacht in een hond met superkrachten! In zijn superheldenkostuum redt hij de geplaagde burgers van Capitol City en in het bijzonder de prachtige spaniël: Polly Purebread. Wanneer Barsinister en zijn kompaan Cad, Capitol City willen verwoesten, is Underdog de enige die de stad kan redden...


Les bronz?font du ski
14:00 - 15:30 op TV5
Komedie (1979) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (2906 stemmen)
Met Josiane Balasko, Michel Blanc, Maurice Chevit e.aMidden in de nacht komen vakantiegangers uitgeput aan in een vakantieclub in Ivoorkust. Ze zijn van plan om zo goed mogelijk te profiteren van deze vakantieweek en hun dagelijkse beslommeringen te vergeten, ze beleven deze zeven dagen dan ook intens en leren nieuwe mensen kennen.


Small Island
14:50 - 16:15 op Eén
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (416 stemmen)
Met Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, David Oyelowo e.aDe Jamaicaanse lerares Hortense verhuist anno 1948 met haar nieuwe echtgenoot naar Londen, waar ze de hoge verwachtingen van het 'moederland' al snel moet bijstellen.


L'?ve Ducobu
15:30 - 17:00 op NED3
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.6 (254 stemmen)
Met Elie Semoun, Joséphine de Meaux, Vincent Claude e.aDe 11-jarige Ducobu is een onverbeterlijke domkop die wederom van school gestuurd is. Zijn vader schrijft hem in op de Saint-Potache school waarbij hij hem waarschuwt dat wanneer zijn cijfers niet verbeteren hij hem naar een kostschool stuurt. Met dit in zijn achterhoofd en ondanks een sterke tegenstander in de vorm van zijn leraar Latouche ontwikkelt hij een grenzeloze vindingrijkheid in het bedriegen en spieken bij zijn klasgenoot Leonie, die de beste van de klas is.


The Cheyenne Social Club
16:15 - 18:00 op BBC2
Komedie (1970) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (1726 stemmen)
Met James Stewart, Henry Fonda, Shirley Jones e.aMan erft een bordeel, na een tocht van een jaar komt hij samen met zijn vriend aan bij het bordeel. Nadat hij de tent gezien heeft doe hij niets liever dan de boel te sluiten. Maar de toekomst van de dames baart hem zorgen. Man besluit toch het bordeel aan de dames over te doen en gaat zelf weer koeien hoeden.


Aladdin
17:00 - 18:45 op SBS6
Animatie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (52679 stemmen)
Met Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin e.aHet leven van het straatboefje Aladdin verandert drastisch wanneer hij op een dag de bloedmooie Jasmine, de dochter van de sultan, ontmoet. Aladdin is meteen smoor maar Jasmines vader, in de hypnotische macht van zijn adviseur Jafar, heeft andere plannen voor dochterlief. De door en door slechte Jafar en zijn al even doortrapte papegaai Iago (what's in a name?) broeden ondertussen op een plot om de sultan van de troon te stoten en met de hulp van een magische lamp zelf te regeren, met de mooie Jasmine aan zijn zijde. Aladdin, een Disney-held van het zuiverste water, geeft zich echter niet zomaar gewonnen en met de hulp van de blauwe geest uit de magische lamp gaat hij de strijd met Jafar aan...


Butch Cassidy and the Sundance Kid
17:35 - 19:30 op NED2
Avontuur (1969) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (44146 stemmen)
Met Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross e.aButch Cassidy en The Sundance Kid zijn twee bank/trein overvallers. Wanneer ze te vaak een trein overvallen wordt er een speciale posse achter ze aangestuurd. Ze vluchten en belanden uiteindelijk in Bolivia.


Up
18:45 - 20:30 op SBS6
Animatie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 8.3 (281221 stemmen)
Met Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai e.aIn Up zoekt de 78-jarige Carl het avontuur hogerop. Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen, samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur. Up voert iedereen mee op een spannende reis van een ongewoon stel dat oog in oog komt te staan met wilde natuur, onverwachte schurken en jungle dieren.


Avatar
20:30 - 23:55 op RTL4
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (503099 stemmen)
Met Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver e.aJake Sully is een gehandicapte oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen en Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen.


The Bounty Hunter
20:30 - 22:45 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (48565 stemmen)
Met Jennifer Aniston, Gerard Butler, Gio Perez e.aMilo Boyd (Gerard Butler), een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly (Jennifer Aniston), op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanneer Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. De exen vliegen elkaar constant in de haren, totdat zij moeten rennen voor hun leven.


Nanny McPhee and the Big Bang
20:30 - 22:45 op SBS6
Komedie (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (9035 stemmen)
Met Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Emma Thompson e.aEmma Thompson keert terug in de rol van de tovernanny; zij weet te verschijnen wanneer zij het meest nodig maar het minst gewenst is. Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.


Kleine blonde dood, De
20:30 - 22:30 op RTL8
Drama (1993) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (409 stemmen)
Met Antonie Kamerling, Olivier Tuinier, Loes Wouterson e.aValentijn is eenveelbelovende schrijver met een heftig leven. Bij een ontmoeting met een vroegere lerares, Mieke, verwekt hij een kind. Eerst is hij totaal onverschillig, maar als hij ontdekt dat Mieke niet goed voor hem is, neemt hij het jongetje in huis.


Gladiator
20:30 - 23:40 op RTL7
Actie (2000) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.3 (211928 stemmen)
Met Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen e.aKeizer Antonius Marcus Aurelius heeft zijn opvolger gekozen: generaal Maximus. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader direkt vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Na allerlei avontuern wordt hij gladiator en zweert wraak op Commodus.


My Best Friend's Girl
22:45 - 00:45 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (25113 stemmen)
Met Dane Cook, Kate Hudson, Alec Baldwin e.aVoor Alexis is Dustin wel Mr. Right, alleen niet Mr. Right Now... Dustin legt zich er niet bij neer en schakelt zijn vriend Tank in. Tank is een ervaren beroepscharmeur die net gedumpte jongens inschakelen om hun ex mee te nemen op een date 'from hell'. Natuurlijk met de bedoeling de dame in kwestie aan het eind van de avond gillend terug te laten rennen naar de vertrouwde armen die al ongeduldig op haar wachten...


Inchiesta, L'
23:40 - 02:01 op RTL7
Avontuur (2006) uit Italië
IMDB-rating: 5.4 (402 stemmen)
Met Daniele Liotti, Dolph Lundgren, Mónica Cruz e.aDrie jaar na de kruisiging van Jezus van Nazareth, duiken de geruchten op dat hij een profeet zou zijn die opstond uit de dood. Deze geruchten doen de bevolking opstaan tegen de Romeinse overheersing. De Romeinse keizer Tiberius stuurt Taurus, een loyale officier naar Judea om Jezus of zijn vermiste lichaam te vinden en het verhaal te ontkrachten.


Disturbia
01:10 - 02:45 op BBC1
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (52532 stemmen)
Met Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss e.aKale heeft een leventje dat de meeste tieners zouden benijden. De hele dag videogames spelen, surfen op internet, junkfood eten en tv kijken. Hij kan doen wat hij wil in huis, en zijn nieuwe buurmeisje Ashley is een lekker ding. Er is maar één probleempje: hij mag het huis niet uit. Kale is veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Een jaar geleden waren Kale en zijn ouders een hecht en gelukkig gezin. Maar zijn vader kwam om bij een auto-ongeluk. Kale zat aan het stuur en heeft nu schuldgevoelens. De vroeger zo open jongen raakte in zichzelf gekeerd. Wanneer een leraar nogal gevoelloos over zijn vader begint, gat Kale door het lint en slaat hem neer. Het lukt zijn moeder om hem uit de gevangenis te houden.<br>Nu wordt ie stapelgek in z’n eigen huis, terwijl z’n moeder de boel gaande probeert te houden door overdag en ’s avonds te werken. Nu de muren steeds meer op hem afkomen, begint Kale wat meer naar buiten te kijken. Hij begint met een kijker en een camera zijn buren


The Big Steal
02:30 - 03:40 op BBC2
Film-Noir (1949) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (1996 stemmen)
Met Robert Mitchum, Jane Greer, William Bendix e.aAchtervolgd door kapitein Blake (William Bendix), komt luitenant Duke Halliday (Robert Mitchum) aan te Veracruz. Beschuldigd van het stelen van geld van het leger, moet hij zo snel mogelijk zijn onschuld bewijzen. De mooie Jane (Jane Greer) komt hem te hulp.