Samsung Galaxy S IV krijgt stylus

De Samsung Galaxy S IV zal mogelijk in april 2013 worden gelanceerd. Dit topmodel is een van de meest populaire toestellen waarnaar wordt uitgekeken. Opvallend is dat het 5-inch scherm net als de Galaxy Note II wordt bediend met een stylus pen.

Zo vlak voor de CES in Las Vegas gaat geen moment voorbij of er wordt een nieuw toestel aangekondigd. Ook duiken er steeds weer nieuwe geruchten over een nieuw toestel op. Eén van de meest populaire Androidtoestellen waar de fans met smart op zitten te wachten is de Samsung Galaxy S IV. Er zijn al specificaties gelekt over onder andere het scherm en de processor. Nu is het gerucht dat deze smartphone wordt gelanceerd in april 2013. Daarnaast zal ook een S-Pen bij de Galaxy S IV worden meegeleverd.

S-Pen

De S-Pen kennen we al van de Samsung Galaxy Note II en Samsung Galaxy Note 10.1. De S-Pen zelf is een stylus waarmee je het toestel kunt bedienen. Onderaan de pen bij de Galaxy Note II zit een knopje, die je bijvoorbeeld toegang geeft tot gestures, een gebaar, of tekenreeks op je toestel die functies activeren en eventueel zelf in te stellen zijn. Er zijn ook een aantal handige applicaties die de S-Pen een nuttige functie geven. Zo kun je bijvoorbeeld screenshots maken met de S-Pen, of een gedeelte van het scherm ‘omcirkelen’ om deze vervolgens als screenshot op te slaan of te plakken in een document. De S-Pen is een ideale toevoeging voor de creatievelingen onder ons en zal op de Galaxy S IV zeker niet misstaan.

Lancering en andere geruchten

De Galaxy S IV zou in tegenstelling tot zijn voorganger een S-Pen meegeleverd krijgen. Verder gaan er geruchten over een 5 inch AMOLED-scherm, 2.0 GHz quad-core-processor en een 13-megapixelcamera. Daarnaast zal de lancering van dit nieuwe topmodel in Samsungs Galaxy-reeks in april gaan plaatsvinden. De levering vanuit de winkels zal dan hopelijk snel volgen.

Uiteraard zijn deze specificaties gebaseerd op geruchten. Hopelijk wordt tijdens de CES in Las Vegas of de Mobile World Congress in Barcelona meer bekend gemaakt over dit nieuwste vlaggenschip van Samsung.

Via: Androidworld