Nederland 1 meest bekeken en gewaardeerd in 2012

Nederland 1 was in het jaar 2012 niet alleen het meest bekeken, maar ook het meest gewaardeerde tv-station van Nederland. De publieke zender kreeg een 7,2 als rapportcijfer en behaalde 23,6 procent marktaandeel. Dat heeft de Publieke Omroep laten weten. Naast de veel bekeken sportevenementen was het meest bekeken programma van 2012 net als voorgaande jaren KRO’s Boer zoekt Vrouw. De meest bekeken uitzending, die op 23 september, was goed voor ruim 4,1 miljoen kijkers.

In de top 25 van de meest bekeken programma’s van 2012 zijn dertien plekken voor Nederland 1. Naast Boer zoekt Vrouw (KRO), zijn er onder andere noteringen voor de TV Show (TROS), Radar (TROS), Het Journaal (NOS), De Reünie (KRO), Earthflight (EO) en de nieuwe dramaserie Dokter Deen (MAX).

Het hoogst gewaardeerde programma bij de Publieke Omroep was The Killing (KRO). De Nederland 2-aankoopserie werd door het publiek met een 8,7 gewaardeerd. Vorig jaar nog op de eerste plaats, maar dit jaar op nummer twee, staat de Nederland 2-serie Downton Abbey (NCRV) met een waardering van 8,6.