Gedetineerden luisteren via de radio liefst naar Tupac


Britse gedetineerden luisteren via de radio het liefst naar Tupac Shakur. De Amerikaanse gangsterrapper, die in 1996 overleed na een kogelregen, was in 2012 de meest aangevraagde artiest op National Prison Radio, het radiostation voor bajesklanten in Engeland. De Jamaicaanse zanger Vybz Kartel was het op een na populairst in de bak, gevolgd door de Engelse rapper K Koke.

Tupacs grote rivaal The Notorious B.I.G., die eveneens werd omgelegd, staat op de negende plaats. Andere noemenswaardige namen zijn Rihanna, op plek vier de enige vrouw in de top twintig, en Metallica, op de achtste positie de populairste band.

Een dj van National Prison Radio laat aan de Britse boulevardkrant Daily Mirror weten dat hij Tupacs populariteit in de bajes wel kan begrijpen. "Luisteren naar iets heftigs kan dienen als een gezonde uitvlucht uit het gevangenisleven."

Nationaal Gevangenis Radio wordt gerund door de onafhankelijke liefdadigheidsinstelling, de Gevangenis Radio Association. Het zendt 24 uur per dag, zeven dagen per week uit in de gevangenis cellen in Engeland en Wales via de in-cel TV-systemen.De service reikt op dit moment meer dan 90 gevangenissen. [Radio.NL/Novum]